Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Νομίμως ενήργησε το ΕΣΡ

Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας δε διέψευσε χθες την είδηση ότι ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος του έστειλε επιστολή, ζητώντας να μεσολαβήσει προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας για την «Ιντρασόφτ».

Ο υπουργός Τύπου όπως χαρακτηριστικά είπε με την επιστολή ο Μ. Νεκτάριος ζητούσε να «λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την άρνηση του ΕΣΡ να χορηγήσει το πιστοποιητικό» για να μπορέσει να προχωρήσει η σύμβαση μεταξύ του ΙΚΑ και της εταιρίας «Ιντρασόφτ» για τη μηχανοργάνωση του οργανισμού. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας θεωρεί ότι το ΕΣΡ έχει ενεργήσει «νομίμως» και επομένως σε «αυτή τη φάση», όπως είπε συγκεκριμένα, «δεν μπορώ να βοηθήσω τον κ. Νεκτάριο».

Για το ίδιο θέμα μίλησε χθες το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης, τονίζοντας την υποτυπώδη, ουσιαστικά στελέχωση του τμήματος «Ελέγχου και Διαφάνειας». Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο τμήμα, από το 1995 που έγινε ο νόμος Βενιζέλου, δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2001. Σχετικά με το πρώτο πιστοποιητικό που είχε χορηγήσει το ΕΣΡ στο ΙΚΑ για την εταιρία «Ιντρασόφτ» διευκρίνισε πως δεν υπήρχε ασυμβίβαστο σύμφωνα και με την υπεύθυνη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της «Ιντρασόφτ», Καρόλου Γκίκα. Στο δεύτερο πιστοποιητικό που ζητήθηκε από το ΙΚΑ υπήρχε πρόβλημα γιατί στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών της «Ιντρασόφτ», που είναι στον «Τηλέτυπο». περιλαμβάνεται και η εταιρία «Πήγασος». Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συγχώνευση της εταιρίας «Ιντρασόφτ» με την «Ιντρακόμ» του Σ. Κόκκαλη, ο Βασίλης Λαμπρίδης είπε ότι ο Σ. Κόκκαλης δεν εμφανίζεται πουθενά σαν μέτοχος εταιρίας ΜΜΕ. Το ΕΣΡ έχει αναθέσει στο τμήμα Διαφάνειας την εξέταση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ