Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... έγκαιρα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ δήλωση έκανε χτες ο Κώστας Σημίτης: «Ολα θα τελειώσουν έγκαιρα», είπε. Δυστυχώς, αναφερόταν στα έργα, που αφορούν στην Ολυμπιάδα του 2004 και όχι στην κυβέρνησή του.

Κι αυτή, βέβαια, θα τελειώσει κάποτε. Σίγουρο είναι, όπως εξίσου σίγουρο είναι, ότι θα τελειώσει άσχημα. Το θέμα είναι, όμως, αν θα τελειώσει έγκαιρα, δηλαδή, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πολιτική της.

Οχι πως δεν υπάρχουν, βέβαια, επίδοξοι ...συνεχιστές. Για παράδειγμα, την ώρα, που χτες το ΠΑΣΟΚ συσκεπτόταν ...διυπουργικά για τις ιδιωτικοποιήσεις, η ΝΔ έκανε σύσκεψη τομεαρχών, για να δει αν υπάρχουν καθυστερήσεις. Κι εκτός αυτών, έχουμε και το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα, που κάνει ελέγχους για το θέμα και πιέζει με τον τρόπο του.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ... μας τα λέει ο Τσοχατζόπουλος. Η ελεύθερη αγορά και το ελεύθερο εμπόριο παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αγοράσει ή όχι τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ακρίβεια!

Αν τα βρίσκει ακριβά, δεν αγοράζει και ησυχάζει... Οπως έγινε και με το γάιδαρο του Χότζα...

Αυτά, την ώρα που ακόμα ψάχνει τους βιομηχάνους τροφίμων για να συνάψει «συμφωνίες κυρίων», προκειμένου να πέσει ο πληθωρισμός. Με τις «συμφωνίες κυρίων» που κάνουν οι βιομήχανοι μεταξύ τους, όμως, και πηγαίνουν τις τιμές εκεί που θέλουν, δε μας είπε τι θα γίνει.

Τελικά, πολλοί «κύριοι» έχουν εμπλακεί στην ιστορία, με τη διαφορά, όμως, πως μόνο σαν «κύριοι» δε φέρονται, όσον αφορά στο πορτοφόλι του καταναλωτή. Το αντίθετο, θα λέγαμε.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ και ο Αβραμόπουλος είναι «ανοιχτός» σε συνεργασίες, κατά δήλωσή του, για την οποία καθόλου δεν αδιαφορεί ο Κώστας Λαλιώτης. Αραγε, στην «κεντροαριστερά» εντάσσεται και ο απερχόμενος δήμαρχος...;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ