Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα, η παρουσίαση της διακήρυξη της ΝΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα Παλλάς», η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης με υποψήφιο τον Γιώργο Ρόκο, παρουσιάζει την προγραμματική της διακήρυξη για μια Νομαρχία αγωνιστική - διεκδικητική, για μια Θεσσαλονίκη της παραγωγικής ανάπτυξης, της ειρήνης, του πολιτισμού.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας που προχώρησε στη συγκρότηση της ΝΑΣΘ συμμετέχουν δεκάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, που συστρατεύονται και πρωτοστατούν στην προσπάθεια για την ανάδειξη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που θα παλεύει για την εφαρμογή μιας άλλης ανάπτυξης με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, που θα διεκδικεί φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα του λαού.

«Αρχίζει ένας καινούριος ελπιδοφόρος ενωτικός αγώνας για μια αγωνιστική διεκδικητική Νομαρχία, πράγματι Αυτοδιοικητική, με το λαό, για το λαό, για τη λύση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα» δήλωσε ο Μιχάλης Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο «Ρ» για την πρωτοβουλία συγκρότησης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες που έκανε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία τις δύο τελευταίες θητείες και μέσα στη Νομαρχία και έξω από αυτή, δημιούργησαν εκείνες τις προϋποθέσεις για τη συμπόρευση με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης έτσι που σήμερα και από εδώ και εμπρός να ξεκινήσουμε την κοινή προσπάθεια με μεγάλο σταθμό τις εκλογές του Οκτώβρη που μπορούν πραγματικά να φέρουν τα πάνω κάτω, να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Είναι ανάγκη και μπορεί να γίνει αυτό για να υπάρξει πραγματικά, μια ΝΑ στο πλευρό του λαού, μαζί με το λαό για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Η προσπάθειά μας αυτή, θα είναι μια σοβαρή συμβολή στην προσπάθεια δημιουργίας του Μετώπου των λαϊκών δυνάμεων γι' αυτή την άλλη εξουσία που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος. Ολες οι τάξεις αγκομαχούν, όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική και μόνο ένας ενωμένος αγώνας μπορεί να την παραμερίσει».

Ο Γιώργος Ρόκος αναφέρθηκε στην απήχηση που ήδη βρίσκει η πρωτοβουλία μέσα στους ενεργούς πολίτες του νομού και στις ευθύνες που αυτό δημιουργεί σε όσους πρωτοστατούν στη συγκρότηση και πλατιά διεύρυνση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης: «Είναι μια πολιτική πρόκληση να ασχολείται κανείς σήμερα με την Αυτοδιοίκηση. Είναι ένα βήμα άσκησης πολιτικής που έχει να κάνει με το νομό Θεσσαλονίκης. Ενα νομό που φθίνει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Είναι ένα βήμα διαλόγου που πρέπει να ανοίξει αυτή την περίοδο και μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη, για μια Θεσσαλονίκη που έχει ανάγκη από αναπτυξιακή πορεία, από έμφαση στην παραγωγή, από ένα ρόλο που πρέπει να παίξει η Αυτοδιοίκηση μιας και το κράτος των κομμάτων του διπολισμού έχει εγκαταλείψει θέματα σοβαρά που έχουν να κάνουν με την ειρήνη, τον πολιτισμό και το ρόλο της Θεσσαλονίκης, που είναι κυρίαρχος γεωγραφικά.

Αυτές τις λίγες μέρες που έγινε γνωστή η προσπάθειά μας, αναδεικνύεται ότι υπάρχει κάτι που αλλάζει στην κοινωνία. Αυτό που φοβούμασταν μέχρι σήμερα, η αποστασιοποίηση των πολιτών, δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση. Αντίθετα, αγκαλιάζουν με διάθεση αυτή την κίνηση. Θα έλεγα ότι προσμένουν πολλά από εμάς. Και αυτό είναι σημαντική ευθύνη, να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε», δήλωσε ο Γ. Ρόκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ