Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην κυβερνητική λογική η ΝΔ

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής και της πολιτικής περί «ελέγχου» του παράνομου τζόγου, δηλαδή νομιμοποίησής του, κινείται η ηγεσία της ΝΔ και μάλιστα για τους ίδιους λόγους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των «σαρωτικών» ελέγχων όχι μόνο από το ΣΔΟΕ, όπως ισχύει σήμερα, αλλά και από την Αστυνομία. Στην ερώτηση αν η ΝΔ τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης των ηλεκτρονικών μηχανημάτων τζόγου ο Θ. Ρουσόπουλος εμφανίστηκε, εμμέσως πλην σαφώς, αρνητικός: «Αν δεχθώ ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί τα στοιχειώδη, δηλαδή την τήρηση του θεσμικού πλαισίου, το οποίο έχει αποφασίσει η Βουλή των Ελλήνων, τότε θα πρέπει ως επόμενο βήμα να πάω στην πλήρη κατάργηση. Εγώ πιστεύω ότι το κράτος μπορεί και πρέπει να εγγυηθεί αυτά τα οποία ψηφίζει η Βουλή», απάντησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Γ. Σουφλιάς, ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα στον έλεγχο και διαφώνησε με τη λογική του «πονάει χέρι, κόψει χέρι». Το ζητούμενο είναι να σταματήσει η διαφθορά, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα γίνει όταν «δεν κόβεις κεφάλια»...

Σε άλλο μήκος κύματος εμφανίστηκε η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία είπε ότι τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης των μηχανών του τζόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ