Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Περιφέρει τον... «κεντροαριστερισμό» του

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συνεχίζεται και εντείνεται η προσπάθεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεννόηση με τον Κ. Σημίτη, για την αναζήτηση «θυμάτων» από το «χώρο της αριστεράς», που θα είναι πρόθυμα να στηρίξουν την προσπάθεια διατήρησης του κυβερνώντος κόμματος στην εξουσία και «ξεπλύματος» της αντιλαϊκής του πολιτικής, με αντάλλαγμα απλές υποσχέσεις για συμμετοχή τους σε ένα μοντέλο «σύγχρονης διακυβέρνησης».

«Η πρότασή μου για μια πολυκομματική πλειοψηφική κεντροαριστερά ανοίγει νέους ορίζοντες για σύγχρονη διακυβέρνηση» υποστήριξε χτες ο Κώστας Λαλιώτης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα - όπως είπε - έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για έναν ουσιαστικό διάλογο σε αυτή την κατεύθυνση. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δε, υποστήριξε ότι η πρότασή του δεν απευθύνεται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά σε όλους τους Ελληνες δημοκράτες πολίτες που θέλουν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι ο Κ. Λαλιώτης ενέταξε στους αποδέκτες της «κεντροαριστερής» του πρόσκλησης και τον Δ. Αβραμόπουλο, του οποίου εξήρε τη «θετική στάση» στα θέματα των συνεργασιών... Οσο για τις δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου τις απέδωσε στο γεγονός ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή. Κάθε αρχή είναι δύσκολη» δήλωσε χαρακτηριστικά...

Χτες ο Κ. Λαλιώτης, εκτός από τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, κατανάλωσε αρκετό από το χρόνο του για να «περάσει» την ιδέα περί κεντροαριστερής συνεργασίας στους ακροατές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Κατά τα φαινόμενα, μάλιστα, το επόμενο διάστημα πρέπει να αναμένει κανείς μια συστηματική πλύση εγκεφάλου, προκειμένου να εμπεδωθεί η «ανάγκη» για την κεντροαριστερή συνεργασία, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει ότι αδειάζει η δεξαμενή των ψηφοφόρων του και μεγεθύνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική του.

Μιλώντας, λοιπόν, χτες, στον ΦΛΑΣ ο Κ. Λαλιώτης είπε ότι «μόλις αρχίζει η ουσιαστική συζήτηση». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, σημείωσε ότι η πρότασή του γίνεται για το... καλό του τόπου, «για την ελπίδα και την προοπτική» και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει αδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, με δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κρητικός τάχτηκε χτες υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, η οποία, όπως αναφέρει, «θα αποτελέσει το θεμέλιο της ειλικρινούς συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, σε όλα τα επίπεδα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ