Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΡΥΣΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ»
Και... ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ από τις ΗΠΑ

Ετοιμα τα νέα σχέδια προπαγάνδας και τρόποι διαρροής ψευδών ειδήσεων από τα Μέσα Ενημέρωσης

Σύμφωνα με χτεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της «New York Times» το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επεξεργάζεται σχέδια προπαγάνδας όπου περιλαμβάνονται και τρόποι διαρροής ψευδών ειδήσεων που θα αναμεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ο κυνικά ομολογημένος στόχος είναι ο επηρεασμός της κοινής γνώμης, αλλά και των κυβερνήσεων ώστε να προωθούνται μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών ανεμπόδιστα τα αμερικάνικα συμφέροντα.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα αν και το σχέδιο για την ώρα δεν έχει εγκριθεί επίσημα και παρά τον κάποιο σκεπτικισμό εκ μέρους ορισμένων αξιωματούχων του Πενταγώνου, παρ' όλα αυτά προωθείται στην πράξη. Είναι γνωστό ότι σ' αυτές τις υπηρεσίες υπάρχει μεγάλη εμπειρία της χρήσης του ψυχολογικού πολέμου, όταν στήριξαν με κάθε μέσον τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στους πρόσφατους πολέμους.

Αλλωστε, μόλις πρόσφατα, γι' αυτούς τους σκοπούς, ιδρύθηκε το «Γραφείο Στρατηγικής Επιρροής» που στοχεύει να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Δυτική Ευρώπη. Η στρατιωτική αυτή υπηρεσία προβλέπεται να υποκαταστήσει ίσως «πιο νοικοκυρεμένα» λειτουργίες που μέχρι σήμερα εκτελούσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ