Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΜΗ ΕΛΑΙΩΝΑ
Κινητοποίηση για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων

Τη Δευτέρα 11/4 στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Μετανάστευσης

Σωματεία εκπαιδευτικών και μαζικοί φορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει δεκάδες μαθητές με τις οικογένειές τους από τον καταυλισμό του Ελαιώνα (που προγραμματίζεται να κλείσει τέλη Μάη) στον καταυλισμό του Σχιστού, χωρίς να εξασφαλιστεί η συνέχιση της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα, ώστε να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τη σχολική χρονιά.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή, τη συντονίστρια Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στη δομή του Ελαιώνα την Πέμπτη 31/3, και της συνάντησης τη Δευτέρα 4/4 με την αναπληρώτρια διευθύντρια Εκπαίδευσης της Α' Διεύθυνσης Αθήνας με τη συμμετοχή όλων των σωματείων των εκπαιδευτικών της Α' Διεύθυνσης, προγραμματίζεται κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Απρίλη στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Λ. Θηβών 196-198 στου Ρέντη), απαιτώντας:

- Να επιστρέψουν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία τους.

- Να μη γίνει καμία μετακίνηση μαθητριών και μαθητών πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

- Να πάψουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και να γίνεται απρόσκοπτα η εγγραφή τους στις σχολικές μονάδες.

- Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αδειών διαμονής και διαβατηρίων, να πάψει αυτό το καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων.

- Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τάξεων υποδοχής και διερμηνείς.

- Να κλείσουν οι δομές - στρατόπεδα, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει υπενθυμίζεται ότι έχει κατατεθεί Ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αναδεικνύοντας την υποκρισία της κυβέρνησης, που ξεχειλίζει αυτές τις μέρες, για τη δήθεν αλληλεγγύη και στήριξη των κατατρεγμένων του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, για την επιλεκτική ευαισθησία στο δίκαιο αίτημα του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου Σαϊντού Καμαρά κ.λπ. Ο υπουργός ερωτάται τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να ανακληθεί η απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών και των οικογενειών τους στη μέση της σχολικής χρονιάς και να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε κατάλληλες συνθήκες (σπίτια, ξενοδοχεία) κοντά στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών, ώστε να συνεχιστεί η φοίτηση όλων των παιδιών στα ίδια σχολεία όπως μέχρι σήμερα, απρόσκοπτα για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας.

Επίσης, τη Δευτέρα 11/4 το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, έπειτα από πρωτοβουλία και των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ