Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αλληλεγγύη από Κομμουνιστικά Κόμματα από όλο τον κόσμο

Καταδικάζουν το όργιο καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη και τις συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Μηνύματα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ και καταδίκης της καταστολής κατά των κομμουνιστών, των λαϊκών αγωνιστών και του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» στη Θεσσαλονίκη, φτάνουν στην έδρα της ΚΕ από Κομμουνιστικά Κόμματα από όλο τον κόσμο.

Το ΚΚ Τουρκίας τονίζει: «Η 24ωρη πανελλαδική απεργία ήταν μια απάντηση στην ακρίβεια και στη στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ως μέλους του ΝΑΤΟ. Η απεργία ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η αστική τάξη της Ελλάδας και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι αποφάσισαν να επιτεθούν στην εργατική τάξη και στο πρωτοπόρο κόμμα της, το ΚΚΕ.

(...) Ο λαός της Ελλάδας και ο λαός της Τουρκίας πρέπει να συνεχίσουν την ιστορική τους φιλία και να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα ενάντια στις αστικές τάξεις των χωρών τους, καθώς και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πολεμική του μηχανή, το ΝΑΤΟ».

Το ΚΚ Μεξικού στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δρώντας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, του λαού της Ελλάδας και των λαών του κόσμου, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μαζί με πολλά Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο, υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, πίσω από τον οποίο κρύβονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.

(...) Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις εναντίον απεργών, δημοσιογράφων και μελών της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Η αποφασιστικότητα και η αξιοπρέπειά τους είναι ένα παράδειγμα που ορθώνεται για τη μαχητική εναντίωση στον πόλεμο. Είναι ένα παράδειγμα που θα πολλαπλασιαστεί, επειδή τα λόγια, οι θέσεις αρχών ενώνονται με πράξεις και ενέργειες».

Το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) αναφέρει: «Για ακόμα μια φορά, το αστικό κράτος απαντά με τη βία, την καταστολή και τις νομικές διώξεις ενάντια στη δίκαιη διαμαρτυρία των εργατών ενάντια στην ολοένα και πιο άμεση εμπλοκή των χωρών μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

Το ΚΚ Λουξεμβούργου σημειώνει: «Μεταφέρουμε σε εσάς, τους συντρόφους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Συντακτικής Επιτροπής του "Ριζοσπάστη" την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη μας. Καταδικάζουμε κάθε βία εναντίον ανθρώπων που εκφράζουν το αίτημά τους για ειρήνη».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας τονίζει: «Λάβαμε το μήνυμα για τη δράση, στις 6 Απρίλη 2022, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των υποστηρικτών τους, ενάντια στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη και στην προώθηση της υποστήριξης αυτού του πολέμου από το ΝΑΤΟ και τις χώρες - δορυφόρους του, μια σύγκρουση που κινδυνεύει να μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο, το κόστος του οποίου πληρώνουν οι λαοί. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας συγχαίρει και υποστηρίζει τη δραστηριότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».

Οι Κομμουνιστές της Καταλονίας σημειώνουν: «Η καταστολή από το ελληνικό κράτος μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος του κύματος καταστολής που βιώνει η Ευρώπη στο σύνολό της, με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επικρατούσα πολεμική υστερία, παραβιάζοντας όλες τις δημοκρατικές εγγυήσεις που η ίδια η Ευρώπη ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται. Σε αυτό το κύμα καταστολής, εμείς οι κομμουνιστές είμαστε ένας από τους κύριους στόχους και η βία που εκφράζεται εναντίον των συντρόφων του ΚΚΕ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού».

Το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και απαιτεί τον τερματισμό των διώξεων των 8 αγωνιστών.

Το Σουδανικό ΚΚ καταδικάζει σθεναρά την κατασταλτική χρήση ωμής βίας από την αστυνομία κατά των μαζικών διαδηλώσεων στις διάφορες ελληνικές πόλεις.

Το Γερμανικό ΚΚ, καταγγέλλοντας την καταστολή, αναφέρει: «Το κόμμα μας αγωνίζεται επίσης κατά των αυξήσεων των τιμών που ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και στη Γερμανία. Για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία για το πάγωμα των τιμών Ενέργειας και απαιτούμε την κοινωνικοποίηση των εταιρειών Ενέργειας. Απαιτούμε επίσης τον τερματισμό κάθε υποστήριξης προς το ουκρανικό καθεστώς, την άρση των κυρώσεων, οι οποίες είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο, και την αποχώρηση της Γερμανίας από την πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, «στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων συντρόφων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταδικάζει την καταστολή των δίκαιων διαδηλώσεων ενάντια σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των συλλήψεων και των προκλητικών κατηγοριών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια οφειλόμενη απάντηση σε άσπονδους φίλους και «πολιτικούς τουρίστες»… (2022-10-08 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης από Κομμουνιστικά Κόμματα (2022-04-12 00:00:00.0)
Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2022-04-12 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι υπογραφές στην Κοινή Ανακοίνωση (2022-03-26 00:00:00.0)
Κρούσματα αντικομμουνισμού σε Ουκρανία και Πολωνία (2018-10-20 00:00:00.0)
Το Νοέμβρη στον Ισημερινό η 16η Διεθνής Συνάντηση (2014-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ