Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει ο αγώνας του λαού, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Την Παρασκευή 15 Απρίλη, στη Λάρισα, η συγκέντρωση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Τον δρόμο που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών ή τον σημερινό που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα. Από την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης θα κριθεί και η κατάκτηση του συστήματος Υγείας που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει να ζει και να εργάζεται, να έχει Υγεία και Πρόνοια δημόσιες και δωρεάν, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Αυτήν τη συζήτηση ανοίγει «στα γεμάτα» η ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ, ενόψει και της μεγάλης συγκέντρωσης που οργανώνει την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία. Με υπηρεσίες καθολικές, κατοχυρωμένες, που θα διασφαλίζει το εργατικό κράτος, με πλήρη αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία.

Αλλωστε, σήμερα, στη χώρα μας υπάρχει πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Υπάρχει δυνατότητα έρευνας και παραγωγής φαρμάκων, εμβολίων, υγειονομικού υλικού, ιατρικής τεχνολογίας, που σε συνθήκες κοινωνικής ιδιοκτησίας μπορούν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό επίπεδο αυτάρκειας στη χώρα.

Η Υγεία μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό μέτωπο πάλης όλου του λαού γιατί σχετίζεται συνολικά με τους όρους ζωής του. Η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος πρέπει να ενταθεί. Η ικανοποίηση των αναγκών του λαού για Υγεία μαζί με όλες τις άλλες κοινωνικές ανάγκες περνάει μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση, την ένταξη στα σωματεία, στους συλλόγους, στις αγωνιστικές συσπειρώσεις. Μέσα από την αναμέτρηση με το βασικό εμπόδιο που δεν είναι άλλο από το καπιταλιστικό κέρδος, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την πολιτική εξουσία των καπιταλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ