Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ
Το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων

Η Εργατική Πρωτομαγιά, η Παγκόσμια Μέρα των Εργατών, είναι μια μέρα - ορόσημο για τους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργατών, μια απ' τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη ιστορία.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ήταν μια εξέγερση που πληρώθηκε με αίμα και ότι σήμερα στον σχεδιασμό της παγκοσμιοποίησης και στον βωμό του κέρδους των λίγων, αυτά τα δικαιώματα χάνονται ένα ένα... Είναι επιτακτικό λοιπόν να μη σταματήσουμε τους αγώνες, να μη χάσουμε τις ιδέες μας! Οφείλουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε με τη ζωή και τη στάση μας όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά μας!

Στην Ελλάδα το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων... Δίπλα στην Μαρία Φαραντούρη σε συναυλίες του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τη διεύθυνσή του, είχα την τιμή και την τύχη να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Την θεωρώ ιέρεια του ελληνικού ποιητικού και πολιτικού τραγουδιού. Είναι μεγάλη δασκάλα για εμένα και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας. Ο τρόπος που έχει ερμηνεύσει όλα αυτά τα εμβληματικά έργα αποπνέει έναν αέρα ελευθερίας, αλήθειας και δικαιοσύνης, φωτίζοντας έτσι το μυαλό και το συναίσθημα των ανθρώπων που επιζητούν τέτοιες αξίες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ