Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Καταγγελίες για τη βεβήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη

Με φασιστικά σύμβολα και ρατσιστικά συνθήματα, θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν το μεγαλειώδες μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη - Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Παρκ του Βερολίνου.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Γερμανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση σε αυτό το παγκόσμιο σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τονίζοντας ότι αποτελεί «ένα μνημειακό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε 4 χρόνια μετά τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας και αποτελεί τόπο ταφής για 7.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, από διαφορετικά έθνη και εθνότητες της Σοβιετικής Ενωσης, που έδωσαν τη ζωή τους στις μάχες για την απελευθέρωση του Βερολίνου, τον Απρίλη και τον Μάη του 1945».

Και υπογραμμίζει:

«Η ανιστόρητη ταύτιση της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν αναδεικνύει την επιχείρηση αλλοίωσης της Ιστορίας. Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι άλλοι λαοί της περιοχής θα ξεχάσουν έτσι απλά τα 70 χρόνια ειρηνικής συμβίωσής τους. 70 χρόνια συνεργασίας, αλληλοσεβασμού, οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας που έπνιξε το φίδι του ναζισμού.

Το μίσος που καλλιεργείται από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στη Γερμανία με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία θα βρει δυναμική απάντηση. 30 χρόνια μετά τις ανατροπές ο ουκρανικός λαός έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα ληστών. Από τη μία το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, που ο καθένας προωθεί τους δικούς του ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η μόνη απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, μην παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, είναι η πάλη για την αποδέσμευση της κάθε χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς».

Την αγανάκτησή της για τον βανδαλισμό του μνημείου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Σημειώνει πως η βεβήλωση έγινε με το πρόσχημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, παρότι καμία σχέση δεν έχει ο σημερινός ρωσο-ουκρανικός πόλεμος με τον αντιφασιστικό αγώνα του Κόκκινου Στρατού, ούτε βέβαια η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με τη σοσιαλιστική Σοβιετική Ενωση.

Οπως τονίζει, «έχουμε καθαρό ότι, όπως και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος, έτσι και σήμερα στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: Από τη μια βρίσκεται η καπιταλιστική Ρωσία και από την άλλη βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τα φασιστικά τάγματα εφόδου που στηρίζουν την κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία τα ενέταξε στο στρατό και στον κρατικό μηχανισμό».

Προσθέτει ότι το υπόβαθρο της βεβήλωσης βρίσκεται στην αντικομμουνιστική υστερία που καλλιεργείται από τα επιτελεία της ΕΕ, η οποία έχει υιοθετήσει ως ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό. Το ίδιο - σημειώνει - γίνεται και στην Ουκρανία, όπου η ΕΕ στηρίζει την αντιδραστική κυβέρνησή της, που έχει αναγνωρίσει τους συνεργάτες των κατακτητών ναζί (Μπαντέρα, Αζόφ και σία) και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία και δράση του ΚΚ Ουκρανίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ενώ συλλαμβάνει, φυλακίζει και εκτοξεύει απειλές ακόμη και για τη ζωή τους, όπως συμβαίνει με τους δύο νεολαίους κομμουνιστές που συνέλαβαν και βασανίζουν.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τους αντιφασίστες - αντιστασιακούς να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τη FIR, τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Αντιφασιστών, που επίσης καταγγέλλει και καταδικάζει τέτοιες πράξεις βεβήλωσης μνημείων που τιμούν τον απελευθερωτή Κόκκινο Στρατό και τους Αντιστασιακούς - Αντιφασίστες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το χρονικό της κλιμάκωσης (2023-02-18 00:00:00.0)
Απομακρύνθηκε άγαλμα για την απελευθέρωση του Κιέβου από τον Κόκκινο Στρατό (2023-02-11 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικοί εκπαίδευαν Ουκρανούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία (2022-04-16 00:00:00.0)
Λέρωσαν το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη με τα φασιστικά σύμβολα του «Αζόφ» (2022-03-22 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία (2014-10-18 00:00:00.0)
Επαίσχυντη απόφαση (2014-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ