Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Αμυνας

Απαίτησαν να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικού υλικού και Ενόπλων Δυνάμεων σε Ουκρανία, Βουλγαρία ή αλλού

Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού σε Ουκρανία, Βουλγαρία και αλλού, και να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απαίτησαν για μία ακόμα φορά εργατικά σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Απρίλη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Εκεί ακούστηκαν συνθήματα όπως «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω απ' την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ενώ η ανακοίνωση των σωματείων και των φορέων μοιραζόταν πλατιά στους διερχόμενους οδηγούς.

Απαράδεκτη ήταν η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της Επιτροπής και να παραλάβει το ψήφισμά της. Μόνο μετά το τέλος της κινητοποίησης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού κατέβηκε και το παρέλαβε.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής, ο Νίκος Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «θα μας βρίσκουν απέναντί τους κάθε φορά που θα στέλνουν έστω και ένα τουφέκι έξω από τη χώρα, που θα φεύγει έστω και ένας φαντάρος. Θα είμαστε εκεί, όπως είμαστε παρόντες στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και του λαού».


RIZOSPASTIS

Πρόσθεσε δε ότι η αλληλεγγύη θα συνεχίσει να εκφράζεται «προς όλους τους λαούς, που τους έμπλεξαν πραγματικά σε έναν άδικο πόλεμο. Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τον πόλεμο για μια χούφτα μονοπώλια, πολυεθνικές και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ψηφίσματος της Επιτροπής, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που εμπλέκει τη χώρα μας όλο και βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου, στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' άκρη σ' άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ