Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΥΠΕΞ
Με ΝΑΤΟικό οδηγό στην Ιαπωνία

Επίσκεψη στην Ιαπωνία για επαφές με τον Ιάπωνα ομόλογό του και άλλους παράγοντες πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.

Η ατζέντα της συνάντησης με τον Yoshimasa Hayashi περιλάμβανε τις διμερείς σχέσεις και τις σχέσεις Ιαπωνίας - ΕΕ, όπως και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Ανατ. Μεσόγειο, στον Ινδο-Ειρηνικό και τα Δυτ. Βαλκάνια, πάντα υπό το πρίσμα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Ο Ν. Δένδιας γνωστοποίησε ότι τα ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ιαπωνίας ξεκίνησαν έναν «διάλογο εμπειρογνωμόνων» για θέματα Δικαίου της Θάλασσας. Ενας «διάλογος» που ακουμπά πάνω σε ευρύτερες κόντρες για τον έλεγχο θαλάσσιων ζωνών και διαύλων, όπου αναζητά ρόλο και η ελληνική αστική τάξη ευελπιστώντας σε κάποιο καλύτερο κομμάτι από την καπιταλιστική λεία.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το ότι ο ίδιος ο Δένδιας ισχυρίστηκε πως «ο σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας αντικατοπτρίζεται επίσης στις αποφάσεις QUAD, στις οποίες η Ιαπωνία, μαζί με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, είναι μέλος». Ενα «μίνι ΝΑΤΟ» του Ειρηνικού, όπως έχει χαρακτηριστεί, που σχηματίστηκε ως εμπόδιο στην Κίνα.

Διόλου τυχαία, ο Δένδιας σημείωσε πως τάχα «εμείς, και οι δύο χώρες, επιδιώκουμε να προωθήσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στις αντίστοιχες περιοχές μας, χτίζοντας σχέσεις, προωθώντας την ειρηνική επίλυση διαφορών, καθώς και απορρίπτοντας την απειλή ή τη χρήση βίας», με βάση κείμενα και Συνθήκες που ...αναπροσαρμόζονται και καταντούν να γίνονται μέχρι και κουρελόχαρτο, αναλόγως του πώς συμφέρει κάθε φορά για να «τρέξουν» μπίζνες του κεφαλαίου, και τις «διευθετήσεις» σε βάρος των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ