Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εγκρίθηκε το αίτημα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης για τον Ν. Μπελογιάννη

Εγκρίθηκε, χτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας το αίτημα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης για τον Ν. Μπελογιάννη.

Συγκεκριμένα, η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ απευθύνθηκε με το εξής αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας:

«Είναι γνωστό ότι στην πόλη της Πάτρας, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, έζησε και αγωνίστηκε, μαζί με τον πατραϊκό λαό, ο Νίκος Μπελογιάννης.

Ιδιαίτερα αγωνίστηκε μαζί με τον λαό της πόλης από το 1937 έως και την απελευθέρωσή της απ' τους κατακτητές. Μαζί με τους συμπατριώτες μας, οργάνωσαν την πάλη κατά της δικτατορίας του Μεταξά και τον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών.

Γι' αυτούς τους λόγους, στις 8 Μάη του 2022, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση στην περιοχή της Ανω Πόλης της Πάτρας όπου κατοικούσε.

Επιθυμούμε, γι' αυτό, να τοποθετήσουμε μαρμάρινη στήλη στη μνήμη του και συγκεκριμένα στην πλατεία Παντοκράτορος. Επιθυμούμε γι' αυτό να μας παραχωρηθεί χώρος 3Χ3 μέτρων, ώστε να τοποθετήσουμε τη μαρμάρινη στήλη».

Στη χτεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε σχεδόν ομόφωνα υπέρ του αιτήματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, από τους 40 παρόντες δημοτικούς συμβούλους δεν ψήφισαν 3 της παράταξης ΣΠΙΡΑΛ, που είναι γνωστοί για τις αντιδραστικές τους απόψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ