Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
«Η Πάτρα δεν είναι λημέρι των ληστών, έξω οι φονιάδες των ΝΑΤΟικών»

Μαχητική κινητοποίηση σε Ναυτική Διοίκηση και ΚΕΤΧΝ

«Η Πάτρα δεν είναι λημέρι των ληστών, έξω οι φονιάδες των ΝΑΤΟικών», ακούστηκε δυνατά χτες το απόγευμα στην Πάτρα, στη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο και η Γραμματεία Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της ΕΕΔΥΕ, καταδικάζοντας την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εργαζόμενοι, νεολαίοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας απαίτησαν να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού, προετοιμασία που προχωρά από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου του Πολεμικού Ναυτικού, ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας, σημειώνοντας ότι η εργατική τάξη και ο λαός της Πάτρας καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας. Τόνισε ότι και η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια αυτών των δραστηριοτήτων, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τον λαό από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Κάλεσε παράλληλα τον λαό να μην διαλέξει στρατόπεδο, ιμπεριαλιστή - ληστή, χαράσσοντας τη δική του αυτοτελή πορεία.

Στον χαιρετισμό του, ο Ανδρέας Μάζης, εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, αναφέρθηκε στο ιστορικό του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας, στη συνεχή δράση του και στην ανάγκη συνέχισής του, βάσει και των νέων κινδύνων που δημιουργούνται για τον ελληνικό και τους υπόλοιπους λαούς.

Ακολούθησε πορεία στο λιμάνι και τους δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, πριν τη συγκέντρωση στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧΝ), με την απαίτηση κανένας Ελληνας φαντάρος ή αξιωματικός να μην βρεθεί εκτός συνόρων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ