Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Πλούσιο πρόγραμμα τις επόμενες μέρες

Μπροστά στις 8 Μάη, θα πραγματοποιηθούν πλούσιες εκδηλώσεις στην Πάτρα, ενώ και για την ίδια μέρα ετοιμάζεται μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα. Συγκεκριμένα:

  • Από τις 4 έως τις 6 Μάη θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη, επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.
  • Την Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα, ενώ την επόμενη Παρασκευή 6 Μάη, την ίδια ώρα, θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 112), στο χώρο θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».

Πυρετώδης είναι η προετοιμασία και του μουσικο-αφηγηματικού αφιερώματος, που ετοιμάζουν ο Βασίλης Κόκκαλης, σκηνοθέτης - ηθοποιός και η Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, θεατρολόγος - εκπαιδευτικός.

Στο τραγούδι θα είναι η σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και ο Φώτης Αραβαντινός, ενώ το συγκρότημα πλαισιώνουν οι μουσικοί Θανάσης Μελάς (μπουζούκι), Κυριάκος Ζαφειρόπουλος (κιθάρα), Δανάη Κασσάρα (κλαρινέτο), Θοδωρής Πανάς (βιολί) και Χρήστος Καποδίστριας (κρουστά).

Μετά το αφιέρωμα και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Κομματική Οργάνωση ετοιμάζει συνεστίαση στα Παλαιά Σφαγεία (Ακτή Δυμαίων 84, θα λειτουργήσει και παιδότοπος).

Στη Ζάκυνθο

Την Κυριακή 17/4 στη Λιθακιά στις 11 π.μ. θα γίνει ομιλία από τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, και θα τοποθετηθεί τιμητική πλάκα στον χώρο που απέμεινε από το σπίτι που συγκροτήθηκε η πρώτη Κομματική Οργάνωση στο νησί, παρουσία του Ν. Μπελογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ