Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ, με πράξεις και όχι με λόγια, πάλεψε για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού

Γεωργία Παπαδάμου, διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και ειδικευόμενων ιατρών του ΠΓΝ

RIZOSPASTIS

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η συμμετοχή μου ως υγειονομικού σε αυτό το κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στα δύο αυτά χρόνια, δεν φάνηκαν μόνο τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να βρίσκουν χώρο οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αλωνίζουν και να κερδίζουν σε βάρος της υγείας του λαού. Αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ που υπερασπιζόταν τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, ενάντια στους εκάστοτε κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ταυτόχρονα, με το σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί», το ΚΚΕ, με πράξεις και όχι με λόγια, πάλεψε για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ στη Λάρισα, οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά, συμπαρασύροντας δεκάδες προοδευτικούς αγωνιστές γιατρούς, στον διπλό αγώνα, για την υγεία και για τη ζωή του λαού.

Δεν έλειψαν στιγμή από το πόστο τους. Από τα ΤΕΠ (επείγοντα περιστατικά), τις κλινικές Covid, τις εφημερίες, τη νοσηλεία των ασθενών, την εξασφάλιση της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί η αίτηση του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στη Βουλή και να συμβάλει από τη θέση του γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, ανέδειξαν τις κυβερνητικές παλινωδίες. Αντιπαρατέθηκαν όχι μόνο με την κυβέρνηση, η οποία εργαλειοποίησε την επιστήμη και τα επιστημονικά δεδομένα καλλιεργώντας συστηματικά τον ανορθολογισμό, αλλά και με τους διάφορους πρόθυμους που υπέταξαν την επιστήμη τους στις υπηρεσίες της κυβέρνησης και τη μετέτρεψαν σε απολογητή της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας.

Διεκδίκησαν μέτρα αυτονόητα που θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές, που δεν θα μετέτρεπαν τα νοσοκομεία μας σε μιας νόσου για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες.

Με τις ελλείψεις να παραμένουν, με τα δύσκολα για τον λαό μας να είναι μπροστά, αφού η κυβέρνηση προχωρά τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που προβλέπει νέο κύκλο καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών, Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασθενών, μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των μονάδων Υγείας, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, οργανωμένα, μαζικά, για τη γενναία στήριξη των δημόσιων συστημάτων Υγείας και για να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Υγεία, τα φάρμακα, τα εμβόλια να μην είναι εμπορεύματα αλλά κοινωνικά αγαθά.

Εγγύηση ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος, θα έχει προοπτική αποτελεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Γι' αυτόν τον λόγο και γιατί όπως λέει και ο ποιητής, «αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς», δηλώνω ακόμα μια φορά τη θέλησή μου για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ