Σάββατο 16 Απρίλη 2022 - Κυριακή 17 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ USB
Νέο ξεσκέπασμα της μεταφοράς όπλων από λιμάνια της χώρας

Από τις φωτογραφίες που τράβηξαν εργαζόμενοι, αποκαλύπτοντας τον βαρύ οπλισμό με τον οποίο είναι φορτωμένο το «Bahri Jeddah»
Από τις φωτογραφίες που τράβηξαν εργαζόμενοι, αποκαλύπτοντας τον βαρύ οπλισμό με τον οποίο είναι φορτωμένο το «Bahri Jeddah»
Το ιταλικό συνδικάτο USB (Unione Sindacale di Base) καταγγέλλει τη μεταφορά όπλων για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μέσω των λιμανιών της χώρας. Οπως δείχνει και το φωτογραφικό υλικό, στη Γένοβα οι λιμενεργάτες ανακάλυψαν καράβι της Σαουδικής Αραβίας, με την επωνυμία «Bahri Jeddah», να μεταφέρει βαρύ αμερικανικό εξοπλισμό, ακόμη και τανκς, τύπου «M1 Abrams», που είναι ήδη οπλισμένα.

Το συνδικάτο αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «παρά τον αστυνομικό κλοιό και τη συνένοχη σιωπή του Λιμεναρχείου, οι εργαζόμενοι του λιμανιού της Γένοβας ξεσκέπασαν το φορτίο θανάτου του πλοίου "Bahri Jeddah". Ολα αυτά χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές (Νομαρχία, Λιμεναρχείο, κ.τ.λ.) εναντίον αυτών των πλοίων που καταγγέλλονται εδώ και 3 χρόνια από εργάτες και φιλειρηνικά κινήματα, καταγγελίες που επαναλήφθηκαν στη διαδήλωση στις 2 Απρίλη και παραδόθηκαν στον πρόεδρο του λιμανιού...

Οι μόνοι έλεγχοι στο λιμάνι στρέφονται εναντίον εργαζομένων που εμποδίζονται να επαληθεύσουν την παρουσία και τον προορισμό των όπλων. Εναντίον των εργαζομένων που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη μεταφορά των όπλων ανά τον κόσμο, έχοντας επίγνωση του πόνου και της καταστροφής που προκαλούν στους λαούς, από τις ίδιες δυνάμεις που μας εκμεταλλεύονται και γεωπολιτικά και από την παραγωγή των όπλων.

(...) Απαιτούμε να δουλεύουμε για ειρήνη, όχι για εγκληματικούς πολέμους. Οχι άλλα όπλα στο λιμάνι της Γένοβας και σε όλα τα λιμάνια. Κατεβάστε τα όπλα - αυξήστε τους μισθούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ