Παρασκευή 22 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τίμησαν την αντίσταση του λαού ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974

Στην Αθήνα
Στην Αθήνα
Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής στην Αθήνα, στο πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, τόπο κράτησης και βασανισμού εκατοντάδων αντιδικτατορικών αγωνιστών στην Αθήνα, κατέθεσαν χτες το πρωί στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή. Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εκδήλωση τιμής για την αντίσταση του λαού μας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967-1974 πραγματοποίησε χτες και η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μπροστά στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας (Βαρδάρης) στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αντιδικτατορικοί αγωνιστές.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα ανέδειξε ότι η επέτειος αυτή αποτελεί μέρα μνήμης αλλά και τιμής «σε όσους και όσες αντιστάθηκαν με κάθε κόστος στη στρατιωτική φασιστική δικτατορία, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα και τις ελευθερίες της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας, κόντρα στους σχεδιασμούς της καπιταλιστικής εξουσίας και των διεθνών συμμάχων της. Οπως και σε αυτό εδώ το κτίριο πίσω μας, όπου είχε έδρα η Κρατική Ασφάλεια και αποτέλεσε χώρο φυλακίσεων και βασανισμών δεκάδων κομμουνιστών και αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης».

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη
Σημείωσε ότι «μπροστά στη νέα παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η συνέχιση της ταξικής πάλης, η πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που με μπροστάρη το ΚΚΕ θα βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής, αποτελεί την καλύτερη μορφή έκφρασης τιμής στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα».

Και τόνισε ότι «κάθε βήμα ισχυροποίησης του Κόμματος συνιστά βήμα ισχυροποίησης της εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης, της μόνης που μπορεί να θέσει εμπόδια και να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, του κράτους και των διεθνών συμμάχων της, να απεμπλέξει τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να ανοίξει δρόμο για την πραγματικά ελπιδοφόρα οργάνωση της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ενός λεπτού σιγή. Ενώ το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» αντήχησε στη γύρω περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ