Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή 29 Απρίλη, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος συνεχάρη και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε εκ μέρους της ΚΕ ο Νίκος Μαυροκέφαλος.

Λίγο πριν τις 7.30 μ.μ. η είσοδος έξω από το Κλειστό Γήπεδο έχει γεμίσει με θεατές κάθε ηλικίας. Είναι φανερή η κούραση της καθημερινότητας σε πολλούς. Αλλά και η ετοιμασία τους για την όμορφη αυτή συνάντηση. Ηρθαν με το καθαρό πουκάμισο, την ανοιξιάτικη ζακέτα.

Νεαρά ζευγάρια, αλλά και γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους. Για να μαθαίνουν κι οι επόμενες γενιές τραγούδια ανάτασης. Να μη μας πνίγει μόνο η αγωνία για τα προβλήματα. Να ψάχνουμε λύσεις, τη δύναμή μας για να υλοποιούμε αποφάσεις.

«Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε - τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε». Το σύνθημα που θύμισε η Μ. Φαραντούρη πριν αρχίσει η συναυλία δεν είναι τυχαίο. Είναι μια συναυλία που οργανώνει το ΚΚΕ. Είναι μια συναυλία αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά. Με τραγούδια για μελέτη: Για να ψάξει κανείς πότε γράφτηκαν. Σε ποιες ιστορικές συνθήκες. Με αφορμή ποια ιστορικά γεγονότα.

Τραγούδια-τροφή, για την ψυχή, αλλά κυρίως για τη συνείδηση. Εφόδια για τη συνέχεια - για την οργάνωση και ενίσχυση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ