Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Βαλκανικών Κομμάτων και Κινημάτων

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται και φέτος στη Θεσσαλονίκη η Συνάντηση Βαλκανικών Κομμάτων και Κινημάτων, με πρωτοβουλία του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου για Βαλκάνια της ειρήνης, των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η διήμερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μάρτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Θέμα των φετινών εργασιών είναι: «Τρία χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς, ο πόλεμος συνεχίζεται στα Βαλκάνια. Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός της δράσης των κομμάτων και των κινημάτων, ενάντια στην πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που εκδηλώνεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Τη σύνοδο, παράλληλα, θα απασχολήσουν και οι προετοιμασίες για την έκφραση αγωνιστικής απάντησης στην περίοδο πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Εχουν προσκληθεί να συμμετέχουν 25 οργανώσεις, κόμματα και κινήματα με αντιΝΑΤΟική δράση από Αλβανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Κύπρο, Ρουμανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ, και Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Τις εργασίες του διημέρου θα χαιρετίσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Ρόκκος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, η Μαρία Ζευγώλη μέλος της Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Επίσης θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ