Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στενοχωρέθηκε ο «μικροπολιτικός»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Βέβαια, η καταδίκη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η αντίσταση στις κάθε λογής απάνθρωπες επιδιώξεις και σχέδιά του, η καταδίκη του πολέμου και η υπεράσπιση της ειρήνης και της ύφεσης, κλπ., κλπ., είναι πλέον ξεπερασμένα πράγματα. Υπολείμματα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα, ένα μόνο πράγμα θεωρείται σύγχρονο και «ιν»: Η υποταγή στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων».

Δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο «μικροπολιτικός» των χτεσινών «Νέων», ο οποίος επιχειρεί να διακωμωδήσει την απολύτως δικαιολογημένη αντίδραση των δημοτικών αρχών Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, όπως και των μαζικών φορέων της περιοχής, στην απόπειρα ορισμένων, να «πουλήσουν» δημόσιες σχέσεις στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, μέσω μιας... δεντροφύτευσης στον Υμηττό.

Κατανοούμε, βέβαια, τη στενοχώρια του «μικροπολιτικού», που τόσοι και τόσοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στους προαναφερόμενους φορείς και, ιδιαίτερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, ψήφισαν και αποφάσισαν την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Προφανώς, αδυνατούν να συλλάβουν την - κατά τον «μικροπολιτικό» - σύγχρονη πραγματικότητα. `Η, τουλάχιστον, αρνούνται να την υποστηρίξουν δημόσια. Σε αντίθεση με τον «μικροπολιτικό», που έχει πλήρως κατανοήσει - απ' ό,τι φαίνεται - τη γνωστή ρήση του Μπους «ή με μας, ή εναντίον μας» και έχει προσαρμοστεί αναλόγως.

ΥΓ: Καλά, το μη φύτευμα δέντρων τον πείραξε, το «φύτευμα» ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν τον πειράζει..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ