Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Αλλη μια διαχειριστική πρόταση για την Αθήνα

Μια καλύτερη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς ίχνος διεκδίκησης από την κεντρική διοίκηση, προτείνει μέσα από τη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή» ο Φ. Κουβέλης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το συνδυασμό «η Αλλη Αθήνα».

«Η Αθήνα μπορεί να γίνει βιώσιμη πόλη. Να ξαναβρεί τον χαρακτήρα και τις ομορφιές που διαθέτει. Η αρνητική πορεία της μπορεί να είναι αναστρέψιμη. Αρκεί να αλλάξει ο τρόπος, το μοντέλο ανάπτυξης που υπήρξε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης. Δηλαδή, το μόνο που αρκεί ν' αλλάξει είναι «το μοντέλο ανάπτυξης» και η Αθήνα θα γίνει μια... άλλη πόλη.

Ο Φ. Κουβέλης, κάνει μια σειρά προτάσεων για την «αναβάθμιση» της πρωτεύουσας. Τέτοιες είναι η προστασία των εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων, η καθαριότητα της πόλης, η εξασφάλιση χώρων για τους πεζούς κλπ. Ωστόσο, σε κανένα σημείο της συνέντευξής του, δεν κάνει λόγο για την ανάγκη διεκδίκησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιήσει τα παραπάνω έργα. Εκτός και αν ακολουθήσει την «πεπατημένη». Δηλαδή, φορολογία στους δημότες και αναθέσεις έργων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Από την άλλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ισχυρίζεται: «Θέλουμε ένα δήμο που δε θα είναι αντίγραφο της κεντρικής εξουσίας. Θέλουμε ένα δήμο που θα προωθεί συμμετοχικές διαδικασίες...». Για να γίνει, όμως, αυτό που «ευαγγελίζεται», απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των αντίστοιχων διαμερισματικών, το οποίο πουθενά δεν αναφέρει.

Το ερώτημα είναι, αν τελικά αυτό που επιδιώκει ο Φ. Κουβέλης, με βάση τα όσα λέει στη συνέντευξή του, είναι η ουσιαστική αλλαγή της πρωτεύουσας, με γνώμονα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των κατοίκων της, ή μια καλύτερη διαχειριστική πρόταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ