Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΕΒΕ ΤΗΣ ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα στους αυτοπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες της Πάτρας

Προετοιμάζονται συσκέψεις με διοικήσεις σωματείων επαγγελματιών

Πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές η ΚΟΒ ΕΒΕ της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, που πραγματοποιεί μαζικές περιοδείες ενημέρωσης και συζήτησης στα καταστήματα, σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Χτες κλιμάκια της ΚΟΒ ΕΒΕ από κοινού με τις ΚΟΒ Νοτίου και Αρκτικού Διαμερίσματος περιόδευαν στην οδό Ακρωτηρίου και στην περιοχή της Αγυιάς αντίστοιχα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Βιτάλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ.

Στις συζητήσεις με τους επαγγελματίες, αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τη συνολική κατάσταση, με τον Δημήτρη Βιτάλη να επισημαίνει ότι τα σχέδια των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προορίζονται για τις ανάγκες τους, την αναπλήρωση του εισοδήματός τους ή την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, την αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, αντιθέτως, αποτελούν οδηγό ανάκαμψης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κάλεσε να γυρίσουν την «πλάτη» στις σειρήνες της «εθνικής ομοψυχίας» και του συμβιβασμού, να μην δείξουν εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα του κεφαλαίου, στην EE, υπογραμμίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά. κυβέρνησαν διαδοχικά, δοκιμάστηκαν ως προς την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Θύμισε ότι το KKE στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των μικροεπαγγελματιών, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αλλά και δείχνοντας τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και ικανοποίησης των πιεστικών αναγκών, προτείνοντας και αντίστοιχα μέτρα για πολλούς κλάδους επαγγελματιών, μεταξύ άλλων και σχετική πρόταση νόμου «για την ανακούφιση αυτοαπασχολούμενων από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδημίας».

Αντίστοιχη περιοδεία πραγματοποιήθηκε και το πρωί της Τετάρτης στους επαγγελματίες του κέντρου της Πάτρας, με επικεφαλής τον Χάρη Βουρδουμπά, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ παντού μοιραζόταν και η σχετική ανακοίνωση της ΚΟΒ.

Κάλεσμα ενόψει και της συγκέντρωσης με τον ΓΓ της ΚΕ

Παράλληλα, πραγματοποιείται πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο γήπεδο της ΕΑΠ.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν, επίσης, συναντήσεις του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ με διοικήσεις σωματείων αυτοαπασχολουμένων. Τέλος, οργανώνεται σύσκεψη της ΤΕ Αχαΐας με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στην Πάτρα (7 μ.μ. Αγορά Αργύρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ