Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Το ΚΚΕ παλεύει για να είναι το νερό λαϊκό αγαθό, απαλλαγμένο από το κέρδος

Στις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως είπε, ο λαός θα κληθεί να χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού, ενώ στη λογική του κόστους - οφέλους θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην ποιότητα του νερού, όπως άλλωστε έγινε στην Υγεία, αλλά και στους σιδηροδρόμους. Ταυτόχρονα, για την κερδοφορία των μετόχων των επιχειρήσεων ύδρευσης θα υπάρξει εντατικοποίηση της εργασίας.

Την ίδια ώρα, κόβεται το νερό σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά έχουν στο πλευρό τους το εργατικό κίνημα που παλεύει και καταφέρνει να το αποτρέπει, όπως είπε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμα στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν και συνέχισαν διαδοχικά την ιδιωτικοποίηση του νερού και τη λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οσο για τη Ρυθμιστική Αρχή που ιδρύεται με το νομοσχέδιο, αυτή θα ρυθμίζει την αγορά για τους παρόχους, με τα αποτελέσματα να είναι ίδια με αυτά που επέφεραν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με τον λαό να στενάζει από την ενεργειακή φτώχεια, και η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, σημείωσε.

Στον αντίποδα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες του λαού και παλεύει για να μη γίνεται καμία διακοπή νερού, για φθηνό και ποιοτικό νερό, αλλά και νερό - λαϊκό αγαθό με απαλλαγή από τον νόμο του κέρδους που εμποδίζει να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ