Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεν ξέρει τίποτα ούτε για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Την ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του νερού υποσχέθηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με συνδικάτα της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα το ανεξάντλητο θράσος του κόμματός του, να παριστάνει διαρκώς το ανήξερο για εξελίξεις που φέρουν φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του.

Ο Αλ. Τσίπρας αρχικά κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών για «στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας, έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας». Στρατηγική στην οποία ωστόσο ο ίδιος τον συναγωνίζεται επάξια, αποποιούμενος πλήρως κάθε ευθύνη του κόμματός του για την κατάσταση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την τροχιοδρόμηση της εμπορευματοποίησής τους.

Στο ίδιο πνεύμα κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του νερού, όπου συγκάλυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης», κατήγγειλε ότι «η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών», προσπερνώντας φυσικά πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2016 μετέφερε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο με ΚΥΑ για την τιμολόγηση του νερού εισήγαγε τον υπολογισμό του με βάση την κερδοφορία του επενδυμένου κεφαλαίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ