Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Ετοιμος να «τσοντάρει» στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

Πανέτοιμος να τσοντάρει στην επόμενη αστική κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το «φιλόδοξο» κοινό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, δήλωσε για μια ακόμα φορά, χτες το βράδυ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης.

Δίνοντας και τις δικές του «πάσες» στην επιχείρηση συγκάλυψης για τους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε και εκείνος ως υπεύθυνους τα ρουσφέτια των αστικών κομμάτων, αλλά και ως «διέξοδο» τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με «μεταβατική επανακρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να δοθεί σε νέο ιδιώτη επενδυτή».

Ενώ είπε ότι «το μεγάλο στοίχημα μετά τις εκλογές» είναι ένα τάχα «ακομμάτιστο» κράτος, ακόμα πιο αποφασιστικό για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και «θωρακισμένο» απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις, τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε «παθογένειες», μια μόλις μέρα αφότου ο πρωθυπουργός έθετε ως στόχο το ίδιο στη δική του συνέντευξη.

Σχετικά με τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για τον σχηματισμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης και με αγωνία για την «κρίση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού» απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα, δεσμεύτηκε ότι «από την πρώτη Κυριακή θα αναλάβω όσες πρωτοβουλίες χρειάζονται για την πολιτική σταθερότητα», παρουσιάζοντας ως εχέγγυο τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη στήριξή του, ως αντιπολίτευσης, στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου, όπως π.χ. την εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια. Θέτοντας ως «όρους» επικεφαλής της όποιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι «πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα» - το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων τους - ζητώντας με επιμονή σχετικά μια άλλη «μοιρασιά» της πίτας του Ταμείου Ανάκαμψης, στην Ενέργεια, στην Υγεία, στις υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ