Πέμπτη 23 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Δέσμευση ότι θα συνεχίσει και θα επιταχύνει την πολιτική που προκάλεσε το έγκλημα στα Τέμπη

Eurokinissi

Τη συνέχιση και επιτάχυνση της πολιτικής που προκάλεσε το έγκλημα στα Τέμπη προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας αργά προχθές το βράδυ στον «Alpha».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά το «όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης», ενώ έβαλε ξανά ως πρόταγμα τη σύγκρουσή του με το «βαθύ κράτος», πατώντας σε υπαρκτά ζητήματα της σαπίλας του αστικού κράτους και αξιοποιώντας τα για παραπέρα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά για παραπέρα αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», στα μέτρα του κεφαλαίου, οι οποίες βάζουν τα «θεμέλια» για νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού.

Παραπέρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες», προσπαθώντας πίσω από αυτό το πέπλο να κρύψει επιμελώς ότι οι ...αμαρτίες που επικαλείται βαραίνουν ακριβώς τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς μεθόδευσαν και στη συνέχεια διέσπασαν και ιδιωτικοποίησαν τον σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, για να δώσει μια εικόνα ρήξης τάχα με τα μεγάλα συμφέροντα, εμφανίστηκε διατεθειμένος να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με τη «Hellenic Train», ομολογώντας ότι στις γραμμές ταξιδεύουν τρένα επικίνδυνα, στο όνομα της μείωσης του κόστους. Οπως είπε άλλωστε επί λέξει, «εμένα δεν με ενδιαφέρει κατ' ανάγκη να πάρω - ως κράτος - μερίδιο στη "Hellenic Train". Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσω ότι η "Hellenic Train" θα μας φέρνει τα καλύτερα τρένα της και όχι - να το πω - τα "σαπάκια" ενδεχομένως τα οποία αποσύρει από την Ιταλία. Οτι το προσωπικό της θα το εκπαιδεύει σωστά και ότι θα επενδύσει επιτέλους αυτά που αξίζουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο».

Πρόκειται για υποκριτικούς και ψευδείς ισχυρισμούς, αφού όσα έκανε η «Hellenic Train» ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και περιγράφονταν σε συμβάσεις που υπέγραφε με το Δημόσιο. Θυμίζουμε ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση που επέκτεινε περαιτέρω τη σύμβαση με τη «Hellenic Train», επιδοτώντας με πάνω από 500 εκατ. ευρώ τον ιταλικό όμιλο για την ...άγονη γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και ενώ προηγουμένως είχε υπερασπιστεί τον διαχωρισμό του σιδηροδρομικού έργου, στο όνομα της «απελευθέρωσης», εμφανίστηκε δήθεν έκπληκτος για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλλος κατασκεύαζε την υποδομή. Τι είναι η υποδομή; Τα χωματουργικά έργα. Αλλος την επιδομή. Τι είναι η επιδομή; Οι ράγες του τρένου. Αλλος έκανε τα έργα πολιτικού μηχανικού, άλλος έκανε την τηλεδιοίκηση. Χάος. Λοιπόν, αυτό δεν έγινε τυχαία!»... Η αλήθεια είναι ότι αυτή η λογική της κατάτμησης αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ, στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης», προκειμένου να διαχειρίζονται και να εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες τα κερδοφόρα φιλέτα. Ωστόσο, στο κατασκευαστικό κομμάτι, όταν αυτό δεν συμφέρει τα επιχειρηματικά συμφέροντα τότε επιλέγονται άλλες μέθοδοι. Οπως αυτό που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ τον Σεπτέμβρη του 2022, κατόπιν απαίτησης των ομίλων, όταν ενοποίησε το αντικείμενο της σύμβασης 717 και το ανέθεσε με τη μέθοδο της «μελέτης κατασκευής».

Οσο για την επόμενη μέρα - και καθώς επιβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάη, με επικρατέστερες ημερομηνίες τις 21 και 28 του μήνα - κάλεσε τον λαό να βάλει ακόμα μια φορά πλάτη για «να τα αλλάξουμε όλα», αλλά φυσικά εντός του πλαισίου της πολιτικής της «απελευθέρωσης» και της λογικής «κόστους - οφέλους», σε βάρος των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Προανήγγειλε τέλος ότι την επόμενη τετραετία, αν η ΝΔ είναι κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος και θα συμπεριλάβει και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε εργαζόμενους και επιβάτες στέλνει τον «λογαριασμό» των σμπαραλιασμένων υποδομών(2023-11-03 00:00:00.0)
Τέσσερις τεχνίτες για 35 χλμ. δίκτυο, «μπλοκάκια» αντί για μόνιμο προσωπικό(2023-07-05 00:00:00.0)
Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στη σήραγγα «Οθρυς»(2023-06-30 00:00:00.0)
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου για τους σιδηρόδρομους(2023-05-10 00:00:00.0)
Εκλογές τον Μάη, δεσμεύσεις για ακόμα πιο εχθρικό προς τον λαό κράτος(2023-03-22 00:00:00.0)
Κανείς δεν μπορεί να πει «δεν ήξερα», οι δικαιολογίες τέλειωσαν!(2023-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ