Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της ΚΟΜΕΠ με μεγάλο αφιέρωμα για την πολιτική μάχη των εκλογών

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και από το άρθρο για τη διαχρονική επίθεση των κυβερνήσεων στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα

Με πλούσια αρθρογραφία, που αφορά τη μεγάλη πολιτική μάχη των εκλογών, κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες το νέο ειδικό τεύχος της ΚΟΜΕΠ.

Περιλαμβάνει συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που συνοψίζει βασικές θέσεις του Κόμματος σε μια σειρά από ζητήματα της πολιτικής διαπάλης.

Το άρθρο της Αλέκας Παπαρήγα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «Η θέση του ΚΚΕ για κυβερνήσεις συνεργασίας στο έδαφος του καπιταλισμού», εκτός απ' την πείρα της περιόδου 2012 - 2015, εξετάζει και την αντίστοιχη ιστορική πείρα στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «Εχθρικό για τον λαό και τους δημόσιους υπαλλήλους το κράτος του κεφαλαίου», εκτός απ' τα ζητήματα του σύγχρονου επιτελικού κράτους, εστιάζει στην πρόταση για επανακρατικοποίηση επιχειρήσεων και στον ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το άρθρο του Γρηγόρη Λιονή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «Διαχρονική η επίθεση όλων των κυβερνήσεων στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα», αναδεικνύει τη μέθοδο προσέγγισης αυτού του σύνθετου θέματος, ώστε να μην περιορίζεται η αντιπαράθεση μόνο στην άνοδο των τιμών, αλλά να περιλαμβάνει το ύψος των φόρων, των μισθών, το επίπεδο κοινωνικής πολιτικής.

Η ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «Τα συμπεράσματα από τον αντιδικτατορικό αγώνα, διδάγματα χρήσιμα για το σήμερα», τονίζει τη σημασία της πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα σε όλες τις συνθήκες για να «φτάσει ο αγώνας μέχρι το τέλος».

Στον εξοπλισμό μας συμβάλλουν επίσης το κείμενο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, «Το οπορτουνιστικό ρεύμα ξανά σε αδιέξοδο», και το άρθρο του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, «30 χρόνια ΕΕ των μονοπωλίων. Η σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα και από το άρθρο για το λαϊκό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ