Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μελετημένο σχέδιο: «Με κινήσεις ακριβείας που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη λεπτομερούς και καλά μελετημένου πολεμικού σχεδίου απ' τα "γεράκια" του Τελ Αβίβ, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών, εισβάλλοντας, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους και περιχαρακώνοντας τη μια μετά την άλλη πόλεις της Δυτικής Οχθης κατά μήκος της λεγόμενης "πράσινης γραμμής", δηλαδή στα όρια με το Ισραήλ, και ισραηλινές πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ και η Νετάνια...» (Της Μαρίας Κράλλη στο «ΕΘΝΟΣ»).

Σενάρια πετρελαίου: «Εάν η κρίση (σε συνδυασμό με ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ) εκτινάξει στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου, τότε η οικονομική απειλή για την Ευρώπη γίνεται πολύ σοβαρή. Στην περίπτωση αυτή, σε πλεονεκτική θέση θα βρεθούν οι χώρες και οι περιοχές που έχουν κατά το δυνατόν ενεργειακή επάρκεια - δηλαδή η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Αντιθέτως, στη δυσχερέστερη θέση όλων θα βρεθεί η Ευρώπη, που εξαρτάται από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής σε πολύ μεγάλο βαθμό... Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου - και, μάλιστα, εάν η κρίση διαρκέσει περισσότερο από μερικές ημέρες - τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών χωρών» (Της Ειρ. Καρανασοπούλου στα ΝΕΑ).

Επιστροφή στη βαρβαρότητα: «Μόνη ελπίδα για την ειρήνευση παραμένει η κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης κατά της νέας βαρβαρότητας σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που επί 50 χρόνια καταπιέζεται, διώκεται και εξοντώνεται. Για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ότι ο ΟΗΕ έχει αχρηστευτεί πλήρως από την υπονομευτική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η υπονόμευση επιτρέπει την επιστροφή στη βαρβαρότητα και την επανάληψη των θηριωδιών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που η ανθρωπότητα ευχόταν να μην ξαναζήσει» (Του Βίκτωρα Νέτα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ