Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στην πρώτη γραμμή τα συνδικάτα που δρουν στο σημείο της τραγωδίας

Την αλληλεγγύη, αλλά και την άμεση διεκδίκηση για την ανακούφιση των θυμάτων του νέου εγκλήματος οργάνωσαν από την πρώτη στιγμή συνδικάτα και συνδικαλιστές στην Καλαμάτα, προκειμένου να βοηθηθούν οι διασωθέντες, να τους παρασχεθούν όλα τα αναγκαία, κινητοποιώντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Παράλληλα, και τα τελευταία τραγικά γεγονότα, έφεραν ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που επικρατούν σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες υποδομές για την αντιμετώπιση γενικότερα έκτακτων αναγκών, κάτι που αποτελεί αίτημα και εργατικών, λαϊκών φορέων της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδικάτα της Μεσσηνίας, καλούν σήμερα Παρασκευή (7.30 μ.μ.) σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο στον πεζόδρομο μπροστά απ' το παλιό δημαρχείο Καλαμάτας.

Κάλεσαν άμεσα να δράσει το Εργατικό Κέντρο

Αναφερόμενος στην κατάσταση, ο Βασίλης Μπίζας, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, σημείωσε πως απ' την πρώτη στιγμή κάλεσαν τον συνδικαλιστικό φορέα, να πάρει απόφαση αγωνιστικών πρωτοβουλιών, καταδικάζοντας και όλους όσοι ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί.

Μάλιστα, το ΔΣ του ΕΚΚ, συνεδρίαζε την Τετάρτη, μέρα που έγιναν γνωστά τα τραγικά γεγονότα, χωρίς όμως οι υπόλοιπες δυνάμεις που απαρτίζουν τη διοίκησή του (υποστηριζόμενες από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), να δεχθούν να συζητήσουν το θέμα, κάτι που ήρθε σε αντίθεση ακόμη με την ίδια τη δράση εργαζομένων και λαού, που απ' την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οσο περνούν οι μέρες και γίνονται γνωστά και άλλα γεγονότα, η οργή πρέπει να δυναμώνει για τα αίτια των προβλημάτων, να μην γίνονται αποδεκτά ως "κανονικότητα"», ανέφερε, απ' την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Παναγιώτης Καράμπελας, δηλώνοντας ότι και το τελευταίο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή και μάλιστα, με τον πιο τραγικό τρόπο. «Δεν μιλάμε για τυχαία γεγονότα, αλλά για συνέχεια της ίδιας πολιτικής που γεννά τα εγκλήματα και στους χώρους δουλειάς με τους σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους μας», ανέφερε.

Τονίζοντας ότι η ανταπόκριση του λαού, ξανά, ήταν σημαντική, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, υπογραμμίζει ότι και οι συνταξιούχοι συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και πιέζοντας για όλα τα αναγκαία μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ