Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Επανεκλέγουμε τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ, δυναμώνουμε τη μάχη για τις ανάγκες του λαού

Με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και επιμονή, η ΤΟ Νότιων Συνοικιών και η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ, Οργανώσεις που υπάγονται χωροταξικά στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα, δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε στη νέα εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ενισχυμένο και να διατηρήσει τους βουλευτές του στην περιοχή.

Το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη εξέλεξε δύο βουλευτές σε αυτήν την Περιφέρεια της Αθήνας, την Σεμίνα Διγενή και τον Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος κατείχε τη μοναδική έδρα που είχε το Κόμμα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με τους κομμουνιστές βουλευτές, όπως και αυτόν του Νότιου Τομέα, βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τα εργασιακά, το εισόδημα, το περιβάλλον, την Υγεία, την Παιδεία. Για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια» των τραπεζών και των funds, όπως χαρακτηριστικά έγινε στην προσπάθεια έξωσης συνταξιούχου δημοσιογράφου στου Ζωγράφου. Με τη μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων, φορέων, των μελών του ΚΚΕ μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος, στην οδό Αβύδου, αποτράπηκε η έξωση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός, ενώ ακολούθησαν και άλλες αποτροπές εξώσεων σε διάφορες γειτονιές. Το ίδιο και με αποτροπές πλειστηριασμών μετά από κινητοποιήσεις στην «Do Value» στην Καλλιθέα, που συμμετείχαν και στήριξαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


RIZOSPASTIS

Με τεκμήριο τη συμβολή του ΚΚΕ και των βουλευτών του, τη δράση μέσα και έξω από τη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν τον λαό των Νότιων και των Ανατολικών Συνοικιών να ενισχύσει το ΚΚΕ, έτσι ώστε να διατηρήσει τους δύο βουλευτές του στην εκλογική περιφέρεια, τους αγωνιστές βουλευτές που θα βρεθούν μαζί του στους δρόμους του αγώνα για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται, να δοθεί πνοή με μια 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε μια σειρά Ερωτήσεων, Υπομνημάτων και Αναφορών προς όφελος του λαού της περιοχής. Ενα κοινοβουλευτικό έργο που τροφοδοτήθηκε μέσα από την άμεση εμπλοκή των κομμουνιστών, φίλων και οπαδών στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, την πρωτοπόρα δράση τους στους μαζικούς φορείς.

Ελεύθεροι χώροι, δικαίωμα του λαού

Σημαντικό μέτωπο για το ΚΚΕ είναι η πρόσβαση σε ελεύθερες και ποιοτικές υποδομές για την ψυχαγωγία, την άθληση και την ξεκούραση κάθε εργαζόμενου και της οικογένειάς του.

Ειδικά σε αυτήν την περιοχή, είναι χαρακτηριστικό το πώς οι αστικοί σχεδιασμοί δεν συνάδουν με τις λαϊκές ανάγκες, ενώ οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά για να τις υπερασπίσουν.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η «εμβληματική» επένδυση στο Ελληνικό, η πόλη που ετοιμάζεται για τα χοντρά πορτοφόλια και η οποία θα είναι περίκλειστη για τις λαϊκές ανάγκες. Είναι η επένδυση που έκανε τον μεγαλοεπιχειρηματία Λάτση να ευχαριστήσει τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις και τους ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ, από την άλλη, καλεί τον λαό της περιοχής να οργανώσει από κοινού τον αγώνα ώστε οι χώροι του Ελληνικού να είναι ανοιχτοί για τον λαό, ενώ επιπρόσθετα στηρίζει και τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτό το έργο, διεκδικώντας μέτρα προστασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Ενδεικτική είναι η στήριξη στις κινητοποιήσεις ενάντια στο «ξήλωμα» των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και την έξωση αθλητών, Ομοσπονδιών από τον χώρο, θέμα που έφερε ο Χρ. Κατσώτης στη Βουλή με Ερώτηση που επίσης αναφερόταν στην αξιοποίηση, στη συντήρηση, στην επισκευή και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών υποδομών.

Αλλη μια περίπτωση είναι και το σχέδιο για «κυβερνητικό πάρκο» στον χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, που καμιά σχέση δεν έχει με την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων για μετεγκατάσταση αλλά και δημιουργία πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση και το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις. Αντίστοιχη ήταν η δραστηριότητα ενάντια στην παραχώρηση του λόφου Κοπανά.

Σημαντική επίσης είναι η παρέμβαση για ελεύθερες - καθαρές παραλίες για όλο τον λαό, την ώρα που σε όλο το παραλιακό μέτωπο οι σιδερένιοι φράχτες μεγαλώνουν και οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για μια βουτιά.

Πυρήνας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου σε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, την πρόσβαση του λαού σε αναβαθμισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας ανέδειξαν οι κομμουνιστές βουλευτές και από τα έδρανα της Βουλής. Κατέθεσαν Ερωτήσεις για την επαναλειτουργία του Παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων στην Καλλιθέα, τη στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου στον Ταύρο, σχετικά με τις αδικαιολόγητες μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, για τις εφημερίες σε άλλα ΚΥ, καθώς επίσης για την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Ηλιούπολης με τις αναγκαίες προσλήψεις και υποδομές.

Ασφαλής και σύγχρονη σχολική στέγη

Το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό, αποτέλεσε στοιχείο παρέμβασης των κομμουνιστών και μέσα στο κοινοβούλιο. Για τα ζητήματα της σχολικής στέγης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε, ανάμεσα σε άλλα, αναφορά στη Βουλή για το ζήτημα της «έξωσης» του 7ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, λόγω δικαστικής διαμάχης μεταξύ δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού «Εστία». Κατέθεσε δύο Ερωτήσεις για τη σχολική στέγη στον Βύρωνα, η μία Επίκαιρη, αναδείχθηκε το τεράστιο ζήτημα στη σχολική στέγη που υπάρχει στην περιοχή. Αντίστοιχα, αναδείχθηκε με Ερωτήσεις η έλλειψη προσωπικού εκπαιδευτικού, ειδικού και βοηθητικού, στο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή και στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, το ΚΚΕ στήριξε πολύπλευρα τις κινητοποιήσεις Ενώσεων Γονέων για αυτά τα ζητήματα όπως αυτής του Βύρωνα, με αφορμή ότι αρκετά σχολεία είχαν παραπεμφθεί σε δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο αλλά αυτός δεν είχε γίνει.

Για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία του λαού

Η προστασία του λαού από τις «φυσικές» καταστροφές αποτελεί προμετωπίδα του αγώνα των κομμουνιστών μέσα και έξω από τη Βουλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε Ερωτήσεις για την αντιπλημμυρική και την αντιπυρική προστασία των κατοίκων της περιοχής, όπως π.χ. για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κηφισού και του Ιλισού ποταμού, την προστασία των κατοίκων του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, περιοχές δηλαδή που πλημμυρίζουν συχνά - πυκνά, την ώρα που κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές αρκούνται στο να διαφημίζουν την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου. Ερώτηση κατέθεσαν και για την αντιπυρική περίοδο, τα μέσα και τις δυνάμεις πυροπροστασίας, για να παρθούν μέτρα για την προστασία του λαού και των δασών, όπως το δάσος του Υμηττού, την ενίσχυση πυροφυλακίων όπως της Καισαριανής κ.ο.κ.

Κόντρα στην καταστολή

Οι κομμουνιστές την περίοδο της πανδημίας δεν «λογαριάστηκαν μετά». Βγήκαν μπροστά και μέσα στη Βουλή, όπου κατέθεσαν Επίκαιρη Ερώτηση για τα φαινόμενα καταστολής εις βάρος διαδηλωτών που διαδήλωσαν στη Νέα Σμύρνη, ενάντια στο περιστατικό ωμής καταστολής που συνέβη στην πλατεία της περιοχής. Στη Βουλή επίσης έφεραν τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις και τις απαιτήσεις χρηματικών αποζημιώσεων από συνδικαλιστές, από τη δημοτική αρχή Αλίμου κ.ά.

Απαντάμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ

Η πείρα από τη δράση των κομμουνιστών βουλευτών μέσα και έξω από τη Βουλή αποδεικνύει πως δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Δίνουμε τη μάχη τις μέρες που απομένουν, να μη χαθεί ο δεύτερος βουλευτής στον Νότιο Τομέα, να μην πάει στη Νέα Δημοκρατία ή κάποιο αντιλαϊκό στήριγμα του συστήματος! Γιατί το βασικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι το πώς θα απαντηθεί η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζει η επόμενη κυβέρνηση. Και αυτή μπορεί να απαντηθεί από ένα ανεβασμένο ποσοστό του ΚΚΕ, από τη διατήρηση και αύξηση των εκλεγμένων βουλευτών του που θα αποτελέσουν «τονωτική ένεση» στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες του επόμενου διαστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχυμένο ΚΚΕ για να «οργώνει» τις λαϊκές συνοικίες με δύο βουλευτές (2023-06-23 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις που ακύρωσαν τους πλειστηριασμούς δείχνουν τη δύναμη του λαού (2022-11-26 00:00:00.0)
Ερώτηση για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης (2006-07-02 00:00:00.0)
Κάνει κακό στο περιβάλλον (1997-05-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Τρικάλων (1997-05-07 00:00:00.0)
Να προστατευτούν οι κάτοικοι (1997-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ