Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
«Στο πόδι» εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Δυναμική, μαχητική απάντηση στο νέο έγκλημα με θύτες την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της έστειλε χτες ο λαός της Πάτρας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Εκεί καλούσε και η αγωνιστική δημοτική αρχή, δίνοντας το «παρών» με πολυμελή αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση μπροστά απ' το κτίριο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μαρμούτας, ο οποίος κατήγγειλε το συνεχιζόμενο έγκλημα, καλώντας κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτό. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιάννης Μαραβέλιας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, και η Τασία Τογιοπούλου, αντιδήμαρχος Πάτρας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ).

Ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πικέτες με συνθήματα, όπως «Πόλεμος και φτώχεια, στη θάλασσα πνιγμένοι, οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι», ενώ ακούστηκε δυνατά από τους συμμετέχοντες στο μαζικό συλλαλητήριο το σύνθημα «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών».

Το «παρών» στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας.

Στα Γιάννενα και σε μια σειρά άλλες πόλεις

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Η θάλασσα ξεβράζει άψυχα κορμιά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», βροντοφώναξαν εκατοντάδες Γιαννιώτες χτες το απόγευμα στο μαζικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλοντας το στυγερό έγκλημα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες αθώους μετανάστες.

Το μήνυμα «Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!» έστειλαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς του Βόλου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στην παραλία, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν λουλούδια στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα. Στη συγκέντρωση συμμετείχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας.

Το πολύνεκρο έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου καταγγέλλουν επίσης με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, σωματεία και φορείς από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

  • Πικετοφορία στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης, απαιτώντας «εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο». Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με ένα μαύρο πανί να βρίσκεται στην κορυφή, καταλήγοντας στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και φοιτητές άφησαν στον ουρανό φαναράκια.

Στο μεταξύ, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους 80 μετανάστες και πρόσφυγες που βρέθηκαν προχτές, σε πλοιάριο ανοιχτά της Κρήτης, σε ένα αντίστοιχο ταξίδι με αυτό της Πύλου, εκφράζουν σωματεία του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου συγκέντρωσαν και πρόσφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους ξεριζωμένους, που από καθαρή τύχη γλίτωσαν τον πνιγμό.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, υποψήφιο βουλευτή, τον Γιάννη Χριστοφοράκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, και τον Μιχάλη Κασαπάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα, όπως σε Αγρίνιο, Πύργο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Αργοστόλι, Ληξούρι, Σπάρτη, Αρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα από τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για σήμερα και αύριο από εργατικά σωματεία και φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή:

-- Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Λαμία, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Αύριο, Σάββατο, στην Αμφισσα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ