Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Είμαστε στο ίδιο Μέτωπο»

Ο Ραφαέλ Μέσα Μπράβο, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Κούβας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, μιλώντας στο «Ρ», σχολίασε για την εξελισσόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη από την Ισραηλινή κυβέρνηση: «πίσω από αυτή βρίσκεται το χέρι των ΗΠΑ». Και συνέχισε: «Από τη μια η διεθνής καμπάνια εναντίον των τρομοκρατών κι από την άλλη κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να κατηγορήσει όσους ευθύνονται για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού». Σημείωσε, επίσης, την εκτίμηση του κουβανικού λαού στον αγώνα των Παλαιστίνιων, που προσπαθεί να κατακτήσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία του, ένα κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί εναντίον αυτής της γενοκτονίας, είναι ένας τρόπος για να τελειώνουμε με τη διεθνή τρομοκρατία». Τέλος, αναφερόμενος στους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους όπως στο Ασφαλιστικό είπε: «Η χώρα μου έχει λύσει τα θέματα αυτά, με νόμους και το επίπεδο είναι υψηλό. Φιλοδοξούμε και άλλες χώρες να φτάσουν στην ίδια ανάπτυξη. Η επιτυχία στους αγώνες που κάνει το ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές, θα καλυτερέψει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας και ζωής των Ελλήνων εργαζομένων».

Ο Τζεφ Μπρούνσελς, από τους απολυμένους της «ΣΑΜΠΕΝΑ» από το Βέλγιο, που μετέφερε στη συνδιάσκεψη τη σημαντική εμπειρία από τον αγώνα των Βέλγων εργατών, υπογράμμισε, μιλώντας στο «Ρ», το σημαντικό ρόλο του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις και τη θετική συμβολή του σε αγώνες υπέρ του παλαιστινιακού λαού, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. «Πρέπει είπε, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα συνδικαλιστικό κίνημα αντάξιο της εποχής μας. Οι αγώνες για το Ασφαλιστικό πρέπει να έχουν αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη. Είναι σημαντικοί οι αγώνες για να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και οι αγώνες που γίνονται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατά των ιδιωτικοποιήσεων».

Και ο Φαρούκ Σουράγια, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Συρίας, σημείωσε ότι εκτός από την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, η χώρα του είναι και μέρος του προβλήματος. «Ο Πρόεδρος Μπους, με την αλαζονεία της Αμερικής, μας κατατάσσει στις χώρες τρομοκράτες και ασκεί την κρατική τρομοκρατία, εναντίον μας και του Λιβάνου». Για τη σημασία του αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, υπογράμμισε ότι και οι εργαζόμενοι στη Συρία παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματά τους και είναι σημαντικές οι συγκεντρώσεις εργατικών κομμάτων από τα διάφορα μέρη, για να συντονίζουν και τον αγώνα τους για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής της εργατικής τάξης. Κοινός αγώνας για το Ασφαλιστικό, τους μισθούς και τ' αρνητικά της παγκοσμιοποίησης. Τέλος, έστειλε την αγάπη, την εκτίμηση και την αλληλεγγύη του λαού της Συρίας, στον αγώνα συμπαράστασης της εργατικής τάξης προς τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. «Είμαστε και εμείς στο ίδιο Μέτωπο. Για μια καλύτερη ζωή, κοινωνία, για ειρήνη, για έναν καλύτερο κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ