Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Στο δρόμο και χτες

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων στη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά από πίεση των σωματείων τους. Χτες, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών. Για ακόμα μια φορά οι αρμόδιοι στα δυο υπουργεία παρέπεμψαν τη λύση κάποιων χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα, σε διυπουργικές επιτροπές και σε εκ νέου συναντήσεις!

Πιο συγκεκριμένα το χρόνιο αίτημα των καθαριστριών για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος σε προσλήψεις με αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας, απορρίφθηκε κατά τη συνάντηση με τους Ν. Γκεσούλη και Αθ. Τσουροπλή, υφυπουργό και γενικό γραμματέα, αντίστοιχα, του υπουργείου Παιδείας. Επίσης το αίτημα της καταβολής 11ου μισθού και της αμοιβής με βάση τα τετραγωνικά των χώρων, παραπέμφθηκαν σε συζήτηση τις επόμενες μέρες.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υφυπουργό Εσωτερικών, ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι θα προχωρήσει σε ένα «ξεκαθάρισμα» των άθλιων συμβάσεων έργου, μέσα στις επόμενες 20 μέρες, δέσμευση που είναι μακριά από το αίτημα για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος. Σ' ό,τι αφορά την αύξηση του 10% που είχε υποσχεθεί το υπουργείο Παιδείας για το τρέχον έτος, οι αρμόδιοι είπαν ότι έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ότι θα αρχίσει να καταβάλλεται.

Η γραμματέας του Σωματείου καθαριστριών Αθήνας Φυλίτσα Ζηνέλη, κάλεσε τις εργαζόμενες σε επιφυλακή, ενώ τις επόμενες μέρες, όπως είπε, θα συνεδριάσουν εκ νέου οι διοικήσεις των σωματείων για να πάρουν απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ