Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ολοι στην απεργία για νέες κατακτήσεις

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν στην απεργία στις 11 Απρίλη, με ένα πλαίσιο διεκδίκησης για τη συνολική απόρριψη των αντιασφαλιστικών προτάσεων

Κάλεσμα μαζικής, μαχητικής συμμετοχής στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 11 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, απευθύνει προς τους δημόσιους υπάλληλους το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η συνολική άρνηση των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών προτάσεων και η διεκδίκηση νέων δικαιωμάτων, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τόσο στην Ασφάλιση, όσο και στην εργασία, τις αμοιβές, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, είναι το πλαίσιο που προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις και στο δημόσιο τομέα.

Αυτό το περιεχόμενο αγώνα καλούν τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν, να προβάλλουν και να επιβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία, την οποία αναγκάστηκε να προκηρύξει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ για να μην αντιμετωπίσει την οργή των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν την εμπόδισε, ωστόσο, να απορρίψει ένα γενικότερο και με προοπτική κλιμάκωσης πρόγραμμα αγώνα που πρότεινε η ΤΑΔΗΣΥ στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

«Δε θέλουν τον όγκο όλων των εργαζομένων σε ενιαίο μέτωπο στους δρόμους, γιατί αυτό τους πιέζει, τους αναγκάζει σε υποχώρηση. Αυτό λοιπόν που δε θέλουν, εμείς να το κάνουμε πράξη. Ολοι στους δρόμους, όλοι στις συγκεντρώσεις. Το δίκιο, όπως και πέρυσι, θα κριθεί στους δρόμους. Μπορούμε. Αξίζουμε την Κοινωνική Ασφάλιση των σύγχρονων αναγκών μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, την οποία διακινεί στους χώρους δουλιάς ενόψει της απεργίας.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία διακρίνει σε «θετικές» και «αρνητικές» τις αντιασφαλιστικές προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ συνδυάζει το Ασφαλιστικό με το νέο μισθολόγιο με μια λογική «συγκοινωνούντων δοχείων».

Αντίθετες σε αυτή τη λογική διολίσθησης στην πλήρη αποδοχή της αφαίρεσης των ασφαλιστικών κατακτήσεων, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου τομέα, μέσα και από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλούν σε αποχώρηση από τον «κοινωνικό διάλογο», καταγγέλλουν τη στάση των ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, προβάλλουν την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και συντονισμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

  • Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. «Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν, ούτε τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να συζητήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από τις διεκδικήσεις μας», τονίζει το σωματείο στο ΕΚΑΒ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ