Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
Αποφάσισαν ποιο συνδικάτο εκπροσωπεί τους εμποροϋπαλλήλους

Θρασύτατη, τρομοκρατική ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ. Αμεση απάντηση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Εντολή να παρεμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, έδωσε προς όλα τα μέλη του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), λίγο πριν την απεργία που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά για τις 3 Απρίλη με θέμα το Ασφαλιστικό!

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του με το χαρακτηρισμό «επείγουσα ειδοποίηση», ο ΣΕΛΠΕ αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά αποφάσισαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 3 Απρίλη για το Ασφαλιστικό. Σας ειδοποιούμε πως η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όργανα που συνομιλούν με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, δεν αναγνωρίζουν (!) τη συγκεκριμένη απεργία. Σημειώνουμε πως οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των μελών του ΣΕΛΠΕ εκπροσωπούνται από τις οργανώσεις αυτές»!

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι στην επιστολή αυτή ο ΣΕΛΠΕ «ούτε λίγο ούτε πολύ επιβάλλει στους εργαζόμενους άποψη από ποια σωματεία πρέπει να εκπροσωπούνται και ποια όχι και τους υποχρεώνει να θεωρήσουν άξιους εκπροσώπους τους για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα τη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ, δηλαδή αυτούς που μέσα από τον κοινωνικό διάλογο - απάτη συνδιαμορφώνουν τις αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης και εργοδοσίας».

Οπως καταγγέλλεται, η εντολή του ΣΕΛΠΕ μπήκε άμεσα σε εφαρμογή από επιχειρήσεις και στον Πειραιά και στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΨΑΡΡΟΣ» απείλησαν τη γραμματέα του συλλόγου με διαθεσιμότητα ή με δυσμενή μετάθεση, με στόχο την τρομοκράτηση των υπολοίπων εργαζομένων της επιχείρησης και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο σύλλογος απέναντι σ' αυτές τις μεθοδεύσεις απαντά με κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν το σωματείο, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να καταδικάσουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα και να συμμετέχουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ