Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σύμπτωση απόψεων» ερήμην των εργαζομένων

«Σύμπτωση απόψεων», διαπίστωσαν το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλος, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους για το «Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων», όπως επιμένει να το αποκαλεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, για να πείσει τους εργαζόμενους του κλάδου ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και ακολούθως να αντιδρούν, στην αντιασφαλιστική λαίλαπα της κυβέρνησης.

«Υπάρχουν εκκρεμότητες, όσον αφορά στη χρηματοδότηση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελάς. Αντίστοιχα, ο Ρ. Σπυρόπουλος επιβεβαίωσε τη «σύμπτωση απόψεων» και πρόσθεσε ότι προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα, που θα οδηγήσουν στην οριστικοποίηση του τρόπου αντιμετώπισης του θέματος, ώστε τα ειδικά Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων να ενταχθούν στο μελλοντικό Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΑΜ) και, ταυτόχρονα, να δημιουργηθεί το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

Επόμενο βήμα είναι η συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς το ζήτημα της χρηματοδότησης έχει να κάνει με τις ίδιες τις τράπεζες. Μετά από αυτό, προβλέπεται η συνάντηση και των τριών πλευρών. Η «προσφορά» των τραπεζιτών για αυξήσεις 2% στο πλαίσιο της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ενδεικτική, ωστόσο, για το πόσο διατεθειμένοι είναι να καλύψουν τις προσδοκίες της διοίκησης της ΟΤΟΕ για ένα ισχυρό Ταμείο.

Τραγικότερη όμως, για τους εργαζόμενους του κλάδου, είναι η άποψη της πλειοψηφίας ότι η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης δε θα αγγίξει τους τραπεζοϋπαλλήλους, επειδή ένα συμπληρωματικό Ταμείο θα κληθεί να τους δώσει ό,τι θα τους περικόψει η κυβέρνηση με τις αλλαγές της. Με αυτό το πρόσχημα, κρατούν την ΟΤΟΕ και τον κλάδο έξω από τον αγωνιστικό συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και αποδέχονται, ταυτόχρονα, όλες τις υφιστάμενες δυσμενείς ρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ