Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΖΑΝΕΙΟ
Με κινητοποίηση υποδέχτηκαν τα απογευματινά

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους του Πειραιά «εγκαινιάστηκε» χτες στις 4 το απόγευμα η λειτουργία ενός ακόμα ιδιωτικού απογευματινού ιατρείου, αυτού που «άνοιξε» στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Εργαζόμενοι από αρκετούς κλάδους, αλλά και του νοσοκομείου, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της παράταξης της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας - Συνεργαζόμενοι Νοσοκομείων Πειραιά, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά και της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του νοσοκομείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εκτρωματικό αυτό μέτρο και απαιτώντας ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Ενώ με την ανακοίνωση στο χέρι και με τα ανάλογα πηγαδάκια ενημέρωναν σχετικά όλους τους πολίτες που μπαινόβγαιναν στο νοσοκομείο. Πάντως οι Πειραιώτες δεν «υποδέχτηκαν» το μέτρο και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Παρά την ενημέρωση και τη σχετική διαφήμιση που είχε γίνει, τελικά είχαν κλειστεί 9 ραντεβού, ενώ και από αυτά μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν εκτελεστεί τα δύο.

Ευθύνη για τη λειτουργία του ιδιωτικού απογευματινού ιατρείου στο Τζάνειο φέρει και η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου των Εργαζομένων, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει έστω ανακοίνωση για τα «μάτια του κόσμου» στα πλαίσια των όσων έχει αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα όπως μας είπε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου και εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Κατερίνα Καλαρουτάκου, «αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, μέλος της ΠΑΣΚΕ, είναι μέσα και εργάζεται στο ιδιωτικό απογευματινό ιατρείο»! «Εμείς - συνέχισε - θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε όλους τους Πειραιώτες και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Πρέπει να καταλάβουν ότι η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους και ότι ήδη τη χρυσοπληρώνουμε με τις εισφορές μας και τη φορολογία».

Στην κοινή ανακοίνωση που έχουν εκδώσει οι τρεις διοργανωτές της χτεσινής κινητοποίησης επισημαίνεται ότι «η επιχείρηση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα Νοσοκομεία προσθέτει άλλον έναν κρίκο στην ιδιωτικοποίηση του σημερινού συστήματος». «Αυτό το μέτρο είναι αποτέλεσμα - συνεχίζει - μιας συνολικής πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα, υπονομεύει ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες». Οι τρεις φορείς καλούν όλους τους εργαζόμενους να ακυρώσουν «στην πράξη το αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης». «Αντί να μπεις - σημειώνεται - "εθελοντικά" στα ιδιωτικά ιατρεία, μπες εθελοντικά και συνειδητά στον κοινό αγώνα, στο κοινό μέτωπο για ένα Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν, Σύστημα Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πύλες» νέων πληρωμών (2013-11-23 00:00:00.0)
Χυδαιότητα σε υπερθετικό βαθμό (2004-04-08 00:00:00.0)
Τα φτωχά στρώματα δεν αντέχουν το απογευματινό χαράτσι (2002-01-30 00:00:00.0)
Συνειδητά στον κοινό αγώνα για δωρεάν Υγεία (2002-01-17 00:00:00.0)
«Πληρώνεις πάνω στην απελπισία σου» (2002-01-15 00:00:00.0)
Ημερήσιο νοσήλιο 646.193 δραχμών! (2001-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ