Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ
Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Πρίνου

Με μαζική συγκέντρωση φορείς και κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Πρίνο Θάσου. Πρόκειται για άλλο ένα κατάστημα από τα πολλά που η εταιρεία θέλει να κλείσει, στο πλαίσιο της «αναδιοργάνωσης».

Την κινητοποίηση οργάνωσαν τα Σωματεία Συνταξιούχων Καλλιράχης και ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα του Πρίνου. Το πλησιέστερο κατάστημα βρίσκεται στον Λιμένα Θάσου, σε μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να αποκλείεται στους συνταξιούχους, στους ανήμπορους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στα λαϊκά στρώματα, η πρόσβαση σε υπηρεσίες ταχυδρομείου που έχουν ανάγκη.

Η παροχή των συντάξεων, η επίδοσή τους σε ανήμπορους συνταξιούχους, η συναλλαγή των επαγγελματιών με την καθημερινή διακίνηση μικρών δεμάτων και μικρών ποσών, η εξυπηρέτηση με τις αντικαταβολές και η διακίνηση της αλληλογραφίας θα γίνονται από τον Λιμένα Θάσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου και μαζί τους απαιτεί να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο, αλλά να αναβαθμιστεί, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σε ανακοίνωσή της θυμίζει ότι η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους, με παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

Αναδεικνύει τις ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, που δεν βγάζουν άχνα για το κλείσιμο του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ