Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δίωξη ιδιοκτήτη γηροκομείου

Με τις κατηγορίες της έκθεσης κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και της υποβάθμισης περιβάλλοντος, ανάμεσα σε άλλες, παραπέμπεται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 60χρονος ιδιοκτήτης γηροκομείου ο οποίος συνελήφθη, μετά από καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των 92 τροφίμων και την κατάσταση του κτιρίου. Κατά τον έλεγχο στο κτίριο διαπιστώθηκαν ελλιπής καθαριότητα του χώρου, δυσοσμία, φθορές του κτιρίου, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, μικρής χωρητικότητας δωμάτια που στο καθένα έμεναν ακόμα και τρεις ηλικιωμένοι, ενώ σε ορισμένα μπαλκόνια δωματίων δεν υπήρχαν κάγκελα και είχε αποκλειστεί η πρόσβαση των ωφελούμενων σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πριν από περίπου μία βδομάδα ο 60χρονος είχε οδηγηθεί ξανά στο Αυτόφωρο, καθώς δεν είχε φροντίσει για την έκδοση άδειας λειτουργίας, παρά το γεγονός ότι ήδη από το 2018 υπάρχει απόφαση διακοπής λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής ηλικιωμένων λόγω έλλειψης της σχετικής αδειοδότησης.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Σπύρος Χαρτοφύλακας, από τις συνολικά 16 δομές ηλικιωμένων της περιφερειακής ενότητας οι μισές, οι 8, για διάφορους λόγους δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Μία απ' αυτές λειτουργεί με παρατάσεις που λαμβάνει υπό προϋποθέσεις, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενώ μία ακόμα, η 17η, είναι νέα υπό αδειοδότηση δομή.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της χώρας, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη συνειδητή υποβάθμιση της φροντίδας των ηλικιωμένων από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, με αποτέλεσμα (και καθώς δεν υπάρχουν άλλες, ανθρώπινες δομές) αυτοί να καταλήγουν στις τρώγλες των ιδιωτών - εμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ