Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Ισόβια για τους 7 κατηγορούμενους και 15 χρόνια για τους άλλους 5

Από τις μεγάλες νεολαιίστικες κινητοποιήσεις καταδίκης της δολοφονίας

Eurokinissi Sports

Από τις μεγάλες νεολαιίστικες κινητοποιήσεις καταδίκης της δολοφονίας
Ισόβια κάθειρξη σε βάρος των 7 από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ την 1η Φλεβάρη του 2022.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους 7 που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τους άλλους 5, που κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, 15ετή κάθειρξη στον καθέναν.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια για τον 2ο, τον 3ο, τον 4ο, τον 7ο, τον 9ο, τον 10ο και τον 11ο κατηγορούμενο, και 15ετή κάθειρξη για τον 1ο, τον 5ο, τον 6ο, τον 8ο και τον 12ο κατηγορούμενο.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα χορήγησης ελαφρυντικών στους 12 κατηγορούμενους και έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τη συνέργεια σε αυτή και την οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά περίπτωση.

Η εισαγγελέας, αναφερόμενη σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο, ότι η ενασχόληση κατηγορούμενου με τα ναρκωτικά αναιρεί τον πρότερο σύννομο βίο και ότι το λευκό ποινικό μητρώο συνεκτιμάται με το δικαστήριο.

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, τόνισε πως σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο η μεταμέλεια του υπαίτιου πρέπει να είναι ειλικρινής. «Δεν συνιστά ειλικρινή μετάνοια η απλή δήλωση συγγνώμης», υποστήριξε.

Οσον αφορά το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, σημείωσε ότι το άτομο θα πρέπει να έχει αποτινάξει το παρελθόν και να έχει αλλάξει τρόπο ζωής, αναφερόμενη ξανά σε απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι «αποδέχτηκαν όσα δεν μπορούσαν να αντικρούσουν, κι αυτά τα έφεραν στα μέτρα τους. Δεν μετάνιωσαν και δεν πόνεσαν γι' αυτό που έκαναν, δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ