Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του τρίτου παιδιού από κεταμίνη

Με την κομβικής σημασίας κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στο άψυχο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε τον Γενάρη του 2022, συνεχίστηκε χτες η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε το συμπέρασμα της έκθεσής του πως αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας είναι η θανατηφόρα δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως «εμείς υποστηρίζουμε ότι το παιδί ζούσε, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης του έδωσαν κεταμίνη και πέθανε από ανακοπή». Θέση που αποτυπώνει την άρνηση της κατηγορούμενης ότι εκείνη, όπως της αποδίδεται, είναι το πρόσωπο που χορήγησε την ουσία κεταμίνη στην πρωτότοκη κόρη της με σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σ. Μπουζιάνης, αρχικά η αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ήταν «απροσδιόριστη» και λόγω αυτού ζήτησε τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

«Δεν υπήρχε σαφή αιτία που να δικαιολογεί τον θάνατο. Μακροσκοπικά δεν βρήκαμε σαφή αιτία θανάτου, δεν φαινόταν κάτι», τόνισε ο μάρτυρας. «Αιτία θανάτου είναι η κεταμίνη. Δεν διαφοροποιώ την αιτία θανάτου. Υπάρχει, δεν μπορώ να το αγνοήσω», συμπλήρωσε. Με βάση την αποτίμηση των επιστημονικών ευρημάτων ο Σ. Μπουζιάνης προσδιόρισε, όπως αναγράφει και στην έκθεσή του, ότι στην Τζωρτζίνα βρέθηκε ποσότητα κεταμίνης η οποία είναι ίση με 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml. Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως λόγω της ποσότητας της κεταμίνης και επειδή η ουσία που χορηγήθηκε ήταν μεγαλύτερη από το κανονικό, δημιουργήθηκε υποξία, οξυγονωνόταν δηλαδή ο οργανισμός, αλλά όχι όσο έπρεπε, και λόγω αυτού προέκυψε και σχετικό εύρημα στο συκώτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ