Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο διευθυντής Σιδηροδρομικών Συστημάτων

Υστερα από την απολογία του στον εφέτη - ανακριτή στη Λάρισα χτες το μεσημέρι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ, από 1-10-2021 έως και σήμερα. Ωστόσο, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της εγγύησης των 20.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την επόμενη βδομάδα, στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή για να καταθέσουν οι άλλοι τέσσερις και συγκεκριμένα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης από το 2021, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, από 1-4-2017 έως και 30-9-2021, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, από 21-3-2017 έως και 15-11-2019 και ο γενικός διευθυντής της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, από 1-12-2019 έως και 1-6-2020.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αφορά τη διά παραλείψεως κατ' εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διά παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διά παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, διά παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία των ερευνών κινείται στη γνωστή τακτική του περιορισμού των ευθυνών σε άτομα - υπαλλήλους, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική της «απελευθέρωσης», της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης των σύγχρονων μέσων ασφαλείας στα τρένα που θεωρούνται κόστος για την κερδοφορία των καπιταλιστών, πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, και θυσιάζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των ομίλων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά περιστατικά που σημειώθηκαν στον σιδηρόδρομο τις προηγούμενες μέρες αλλά και πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ