Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«Θα δώσουμε μάχη να σωθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής»

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Φλώρινας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην οποία μίλησαν ο Νόντας Στολτίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Ασημίνα Αγγέλου, υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας.

Μεταξύ άλλων, ο Νόντας Στολτίδης τόνισε πως ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει ανάγκη από περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές και όχι dealer επιχειρηματικών συμφερόντων, σημειώνοντας:

«(...) Δεν είναι τυχαίο που σε μια εκπομπή που έγινε προχθές με τους 3 υποψήφιους σε τοπικό κανάλι, σε 2 ώρες και 20 λεπτά, οι λέξεις Υγεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας δεν ακούστηκαν ούτε μια φορά. Οι λέξεις Παιδεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί δεν ακούστηκαν ούτε μια φορά. Οι λέξεις εργαζόμενοι, μισθοί, ακρίβεια ούτε μια φορά. Ο τηλεοπτικός χρόνος αναλώθηκε στη συζήτηση για φωτοβολταϊκά, για κονδύλια δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο σημερινός περιφερειάρχης προμοτάρει το υδρογόνο και το φυσικό αέριο. O κ. Αμανατίδης προωθεί τα φωτοβολταϊκά, τα πράσινα χωριά, θερμοκήπια κ.ά. Η κ. Ζεμπελιάδου ενδιαφέρεται για την ενεργειακή δημοκρατία, φωτοβολταϊκά δηλαδή πάλι, με συνεταιριστικό φερετζέ, ενώ στελέχη του συνδυασμού της δείχνουν ενδιαφέρον για τις αποκαταστάσεις του ορυχείου Αμυνταίου.

Πλέον ο λαός έχει πείρα για το τι εννοούσαν όλοι τους ως "δίκαιη" μετάβαση. Αποδείχτηκε τελικά ότι μιλούσαν για δίκαιη μοιρασιά της πίτας μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό όλοι κόπτονται για το χωροταξικό. Για τη μοιρασιά της πίτας.

Και είμαστε περήφανοι που ενημερώσαμε έγκαιρα τον λαό ότι η μετάβαση θα είναι μόνο άδικη γι' αυτόν και να συμβάλουμε στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής αυτής.

(...) Ομως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός της περιοχής θα τους χαλάσει τα σχέδια. Με ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" θα βάλουμε εμπόδια, θα δώσουμε μάχη να σωθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής, η λαϊκή περιουσία».

Με τη σειρά της, η Ασημίνα Αγγέλου αναφέρθηκε στην ομιλία της στις διεκδικήσεις και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φλώρινας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ακόμα τόνισε:

«Οι επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Διοίκηση είναι ευκαιρία για τον λαό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του προς τους υπηρέτες της πολιτικής που φτωχοποιεί τον λαό, είναι ευκαιρία να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και την "Λαϊκή Συσπείρωση".

Τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελούνται από ανθρώπους που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στη διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα.

Σας καλούμε να δυναμώσετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, που θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ