Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Ο λαός έχει ανάγκη εκλεγμένους - στήριγμα στους αγώνες του

Με εργαζόμενους στον δήμο Καισαριανής
Με εργαζόμενους στον δήμο Καισαριανής
Την Καισαριανή επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αρχικά βρέθηκε στα γκαράζ του δήμου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Βλητικό Σταθμό. Τον συνόδευσαν ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μιλώντας στους εργαζόμενους και αναφερόμενος στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, στις «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας που κυριαρχούν και στους δήμους, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι «θέλουμε εκλεγμένους στην Περιφέρεια και τους δήμους, διοικήσεις - στήριγμα στους αγώνες εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Μια τέτοια δημοτική αρχή μπορεί να έχει η Καισαριανή, με δήμαρχο τον Ηλ. Σταμέλο. Αυτό προφανώς δεν μπορούν να το κάνουν όσοι ακολουθούν την πολιτική της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, της εκχώρησης υπηρεσιών σε εργολάβους, του τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων. Και όχι μόνο δεν μπορούν να το κάνουν, αλλά ίσα ίσα είναι απέναντι από τους αγώνες των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας ακόμα και αυταρχικές μεθόδους για να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές οδηγίες».

Στο εργοστάσιο της «Ηellenic Τrain»
Στο εργοστάσιο της «Ηellenic Τrain»
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε συζήτηση και για το θέμα της πολιτικής προστασίας, με τον Γ. Πρωτούλη να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «όχι μόνο δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, με τα ρέματα να είναι ακαθάριστα εδώ και χρόνια, αλλά έρχονται και τάζουν τώρα ότι ως διά μαγείας θα λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 20 μήνες, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα υπάρχουν οικισμοί στην Αττική, όπως και στον Βλητικό Σταθμό, στους οποίους λείπουν βασικές υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να πάρει απάντηση και στις εκλογές, με τη στήριξη των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και δήμους, ώστε και την επόμενη μέρα, από καλύτερη θέση, να παλέψουμε μαζί με τον λαό για να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες».

Στη «Hellenic Train»

Το μεσημέρι της ίδια μέρας ο Γ. Πρωτούλης επισκέφτηκε το εργοστάσιο της «Ηellenic Τrain» στον Πειραιά. Μαζί του ήταν ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά.

Ο Γ. Πρωτούλης ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στον κλάδο γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα της απαξίωσης, της πολιτικής του "πάμε κι όπου βγει", φράση που συνδέεται με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, που δεσμευτήκαμε ότι δεν θα ξεχαστεί. Αυτό βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας σε όλες τις πτυχές της ζωής του λαού, έχει άμεση έκφραση όπως είδαμε στα δασαρχεία χωρίς δασεργάτες, στα 4.000 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, στα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα, στη μηδαμινή αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση.

Γι' αυτό λέμε πως το ζήτημα δεν είναι το "τρένο" να συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες και να συζητάμε, όπως τα άλλα κόμματα, ποιος θα είναι ο μηχανοδηγός. Για να πάμε πραγματικά αλλιώς, χρειάζεται ρήγμα στον πολιτικό συσχετισμό, και σ' αυτό μπορεί να συμβάλει η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Αυτή είναι η επιλογή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, και όχι όσοι πλασάρονται ως "αυτοδιοικητικοί" και "υπερκομματικοι" αλλά έχουν το πινέλο στο χέρι, για να βάψουν τον χάρτη το βράδυ των εκλογών και να παραλάβουν ή να κρατήσουν την αντιλαϊκή σκυτάλη».

Το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες

Το πρόγραμμα του Γιάννη Πρωτούλη τις επόμενες μέρες:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 6.30 π.μ. θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους στο γκαράζ και σε σχολεία του δήμου Νέας Ιωνίας.

-- Στις 6.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στη συνοικία της Παλατιανής στο Ιλιον.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 6.30 π.μ. θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο της AVAX Α.Ε., στην υπογειοποίηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Ελληνικό.

-- Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά στον δήμο Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ