Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στις 8 Οκτώβρη να ενισχυθεί η θέση του λαού με δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιοδείες του Ν. Κουτουμάνου στα δικαστήρια και στην Περιφερειακή Ενότητα

Από την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο
Από την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο
Περιοδείες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας αλλά και σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στα δικαστήρια, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρη Οικονομάκο, ο Ν. Κουτουμάνος σημείωσε ότι το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο, μεταξύ άλλων για στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, αύξηση των αποδοχών του με πληρωμή και των υπερωριών, στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια και πραγματοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων.

Στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια, για να δυναμώσουν η πάλη και η διεκδίκηση, να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού και απέναντι σε δημάρχους, περιφερειάρχη, κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι αποτελεί το Δικαστικό Μέγαρο, «κτίριο που αν και εγκαινιάστηκε το 2005, από την πρώτη στιγμή εμφανίζει προβλήματα: Νερά στάζουν από τα ταβάνια, κουβάδες διάσπαρτοι στο κτίριο ως νεροσυλλέκτες, απαράδεκτες συνθήκες θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου και των δικαστικών αιθουσών. Αν ήταν για καμιά επένδυση και κάνα ξενοδοχείο, θα έτρεχαν να λύσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια». Υπογράμμισε δε ότι η εικόνα από τον Βόλο δεν είναι μακριά: «Το ποτήρι ξεχείλισε με την κοροϊδία και τις ευθύνες κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης. "Ακραίο φαινόμενο" είναι η πολιτική που θυσιάζει την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία στην ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου. Κυβέρνηση - κρατικός μηχανισμός είναι επιλεκτικά ανίκανοι να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία του λαού».

Να αξιοποιηθεί η εμπειρία των εργαζομένων

Στην Περιφερειακή Ενότητα, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Ν. Κουτουμάνος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τις εργασιακές τους σχέσεις, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στην Περιφέρεια γνωρίζουν από την ίδια τους την πείρα ότι η Τοπική Διοίκηση είναι πρωτοπόρα στην εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας. Εδώ δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά και γενικεύτηκαν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει "κόκκινο". Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΟΤΑ είναι πρωταγωνιστές στα εργατικά "ατυχήματα". Είναι χαρακτηριστική η κατάπτυστη πρόβλεψη του προγράμματος 55-67 plus, για εργασία μέχρι τα 74 χρόνια, που ανοίγει τον δρόμο για αναθεώρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως κάνουν και οι προκηρύξεις ΣΟΧ, που θέτουν ως όριο ηλικίας τα 70».

Υπογράμμισε ότι τα τεράστια κενά προσωπικού λειτουργούν ως πρόσχημα για γενίκευση ιδιωτικοποιήσεων, εργολαβιών και απευθείας αναθέσεων, ενώ τα όποια 2μηνα - 8μηνα δεν λύνουν το πρόβλημα σειράς υπηρεσιών που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ούτε της ανάγκης των εργαζομένων για σταθερή εργασία, λειτουργώντας ως μηχανισμός ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

Σε αυτήν τη βάση, σημείωσε ότι «το νέο νομοσχέδιο - τερατούργημα Γεωργιάδη για τα Εργασιακά, που βρίσκεται στη διαβούλευση, έρχεται σε συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και του νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη (ΝΔ), αφορά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όχι όπως σκόπιμα διαχέουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ότι δεν αφορά τους υπαλλήλους στο Δημόσιο» και πρόσθεσε:

«Σας αφορά όλους η 6ήμερη εργασία. Καταστρατηγούν την 5ήμερη εργασία, δίνοντας απλά μια πρόσθετη αμοιβή, που φτάνει μόλις 8 ευρώ στην κατηγορία ΥΕ. Επίσης "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας, δηλαδή να ερχόσαστε στη δουλειά όποτε και για όσο θέλει η δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι έχετε τη δύναμη στα χέρια σας, με την οργάνωση και την πάλη για δικαιώματα και σύγχρονους όρους δουλειάς, για πραγματικές αυξήσεις, για προσλήψεις, για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά.

Σε αυτόν τον αγώνα θα έχετε στήριγμα τους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που συμμετέχουν στα αγωνιστικά μας ψηφοδέλτια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να συζητηθεί η ΜΠΕ για τον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Νέδα(2024-03-20 00:00:00.0)
Ημασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ(2023-09-30 00:00:00.0)
Η Κική Νανοπούλου υποψήφια δήμαρχος Σικυωνίων(2023-08-18 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι(2023-08-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τις τοπικές εκλογές(2023-07-18 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ(2007-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ