Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΘΗΝΑ
Διακύβευμα των εκλογών η σημαντική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Σοφιανό οι υποψήφιοι σύμβουλοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στον φιλόξενο και γεμάτο από κόσμο χώρο του «Booze Cooperativa» ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε την Τρίτη τους υποψήφιους συμβούλους της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρόεδρος του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. Νίκος Λούβρος, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Μάνος Μυλωνάς, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και η Λυδία Βέρα, εκλεγμένη σύμβουλος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και εκ νέου υποψήφια.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντιούνται άνθρωποι, εργαζόμενοι από την πόλη με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, που όμως «μας ενώνει αυτό που λέει το σύνθημά μας: Τα δικαιώματα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων που λυμαίνονται αυτή την πόλη».

Τόνισε ότι είναι εφικτό και ρεαλιστικό να αλλάξουν τα πράγματα στον δήμο της Αθήνας, να αλλάξει η πολιτική που βλέπει την πόλη ως πάρκο ξενοδοχείων βραχυχρόνιας μίσθωσης, που συνοδεύεται από άγρια φορολεηλασία των Αθηναίων και τη μεγάλης έκτασης συρρίκνωση και υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου για να βγάζουν τη δουλειά εργολάβοι με αναθέσεις εκατομμυρίων. Στο σημείο αυτό θύμισε ότι η περιπέτεια του «Μεγάλου Περιπάτου», που στοίχισε 13 εκατ. ευρώ, έγινε με πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε επίσης την πολιτική των αναπλάσεων της διοίκησης Μπακογιάννη, όπως στου Στρέφη με τα ΜΑΤ, στην Ακαδημία Πλάτωνος που χτίζουν μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο κόβοντας δέντρα, τη λεγόμενη διπλή ανάπλαση που σημαίνει μπετόν στον Βοτανικό και μπετόν με γκαζόν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι ο δήμος πρέπει να κάνει στροφή στην καθημερινότητα που ζει ο Αθηναίος και γι' αυτό το διακύβευμα είναι στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Μπακογιάννη αν θα βρεθεί ένας συστημικός υποψήφιος ή η «Λαϊκή Συσπείρωση», για να τεθεί το πραγματικό δίλημμα, αν θα διαμορφώσουμε προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες των κατοίκων του δήμου ή για τα κέρδη των λίγων.

Γι' αυτό είπε ότι πρέπει να δυναμώσει το «ως εδώ» και να γίνει ρεαλιστική προοπτική ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, να μπουν άλλες προτεραιότητες, με σύγκρουση και μαχητική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης, με κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να βρουν απέναντί τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που παλεύει και διεκδικεί μαζί με τον λαό (2023-09-28 00:00:00.0)
Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία... (2020-07-01 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική (2019-03-27 00:00:00.0)
Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2019-01-23 00:00:00.0)
Από τα Ανω Πετράλωνα ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές (2019-01-12 00:00:00.0)
Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή από δημόσιο φορέα (2014-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ