Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας η παρουσίαση των ψηφοδελτίων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε όλη την Αττική, στις οποίες παρουσιάζονται οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και παίρνονται θέσεις μάχης για να είναι πολλές χιλιάδες αυτοί θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της σε Περιφέρεια και δήμους.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΜΑΓΟΥΛΑ

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσίαση των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας - Μαγούλας.

Ο Γιώργος Τάτσης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάνε στις κάλπες με κριτήριο το σύνολο της ζωής τους. «Απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό σχέδιο όλων των υπόλοιπων δυνάμεων που είναι οι στόχοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι οι στόχοι του Ταμείου Ανάκαμψης και της επενδυτικής βαθμίδας ο λαός να προβάλει με την ψήφο του και τη δράση του τις δικές του ανάγκες που δεν χωράνε στα κοστολογημένα προγράμματα των άλλων δυνάμεων», τόνισε. Οπως είπε, «ο λαός της Δυτικής Αττικής ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη αφού από το 2017 και το "αναπτυξιακό" συνέδριο που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε το ξεπούλημα κρίσιμων υποδομών στην περιοχή, έχουμε τη συγκέντρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων. Πάνω σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκαν περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Γι' αυτό άλλωστε αυτά τα κεντρικά ζητήματα προωθούνται με κοινή ψήφο των δυνάμεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κωνσταντίνο Κώνστα, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας και νυν δημοτικό σύμβουλο. Ανέδειξε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Είδαμε χιλιάδες στρέμματα δάσους και φυσικού πλούτου να γίνονται στάχτη και εδώ στην περιοχή μας, στον δήμο Μάνδρας, στον δήμο Φυλής, στην Πάρνηθα. Είδαμε φωτιές δίπλα σε βιομηχανικές ζώνες της Μαγούλας και της Μάνδρας, φωτιά δίπλα από το Θριάσιο Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τον κίνδυνο ενός ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην περιοχή μας και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό από το κράτος για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της πόλης μας στήριξαν και υλοποίησαν μεταρρυθμίσεις που στρώθηκαν εδώ και 20 χρόνια περίπου, με διαδοχικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ότι «ο λαός της Ελευσίνας δεν πρέπει να αναλωθεί στο να ψάχνει τις διαφορές ανάμεσα σε ίδια και δοκιμασμένα υλικά. Χρειάζεται να κάνει τη διαφορά ενισχύοντας τη δύναμη που θα πάει κόντρα σε αυτήν την πολιτική που όλοι μαζί έχουν χτίσει τόσα χρόνια. Γιατί η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην Περιφέρεια, στην κυβέρνηση και το κράτος. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας, τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρουσίασε τους 110 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νότιου Τομέα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Εύη Γεωργιάδου, Ρούλα Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πελέκη και Μάγδα Χαλτσοτάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελευθερία Πελέκη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δεν δίνουν δεκάρα για τους όρους που ζει, που δουλεύει ο λαός της Αττικής. Είναι πολιτική τους σύμπνοια να τον αφήνουν εκτεθειμένο μπροστά σε φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Το ζήσαμε ξανά στην Αττική το καλοκαίρι, με τις πυρκαγιές να κατακαίνε τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου, ενώ κυβέρνηση και Περιφέρεια έδιναν διαπιστευτήρια ότι είναι όλα έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο (...)

Τα "αναπτυξιακά" πρότζεκτ που ευαγγελίζονται, όπως συμβαίνει και εδώ στην Καλλιθέα με την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, γίνονται με έναν και μόνο στόχο: Την εμπορευματοποίηση και τη μετατροπή των χρήσεων γης και των αναγκαίων αναπλάσεων σε μια τεράστια "μπίζνα" με βασικό κριτήριο την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στον Νότιο Τομέα. «Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες να συμπορευτούν για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι αγωνιστές, που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας! Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στις 8 Οκτώβρη να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι που στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος τόνισε ότι «καλλιεργείται η αντίληψη πως οι εκλογές αυτές δήθεν δεν είναι πολιτικές, πως ψηφίζουμε πρόσωπα που είναι αγαπητά ή απλώς γνωστά που έχουν έξυπνες προτάσεις και όραμα για την πόλη, και άλλα τέτοια κοινότυπα που είναι το προκάλυμμα για να εκλέγονται τελικά σε δήμους και Περιφέρειες οι εκλεχτοί των κυβερνήσεων των αστικών κομμάτων και κάθε λογής επιχειρηματικών συμφερόντων».

Με βάση το παραπάνω αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλλιθέας: «Οι υποψήφιοι της ΝΔ (Κάρναβος) και του ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ (Ασκούνης) για άλλη μια φορά φοράνε το κουστούμι του "αυτοδιοικητικού" και δήθεν "ανεξάρτητου" και υπερκομματικού για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Αλήθεια, ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Δεν είναι η κυβερνητική δημοτική αρχή του κ. Κάρναβου, που επί 2 τετραετίες υπηρέτησε με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης διαμορφώνοντας μια καθημερινότητα πιο δύσκολη για τον λαό της Καλλιθέας και σε τοπικό επίπεδο; Το ίδιο δεν είχε πράξει και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ στα 16 χρόνια της θητείας του ως δημάρχου; Τι διαφορετικό μπορεί τώρα να επαγγέλλονται ζητώντας πάλι το τιμόνι του δήμου; Ειδικά αυτοί οι δύο που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και μέσα στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, ο ένας ως νυν αντιπρόεδρος και ο άλλος ως πρώην πρόεδρος. Εχουν ψηφίσει, αποδεχτεί και υλοποιήσει και οι δύο όλες τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για τους δήμους».

Στη συνέχεια ανέδειξε τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για: Μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, για στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για σχολικές μονάδες σύγχρονες και ασφαλείς, για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, για αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας, για πάρκα και παιδικές χαρές σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων, για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλλιθέας, για δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, κ.ά.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο δημαρχείο Κορυδαλλού, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση όλους εσάς που το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στον δρόμο των αγώνων, στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, κόντρα στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό και σας απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής πάλης που φιλοδοξούμε να φτάσει σε κάθε Κορυδαλλιώτη και Κορυδαλλιώτισσα, κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται πως κάτι πρέπει να αλλάξει και στον Κορυδαλλό. Πως ναι, μπορεί να αλλάξει». Υπογράμμισε ακόμα ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τον λαό του Κορυδαλλού στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μάκης Τσελέντης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, που απείλησαν ολόκληρες πόλεις και έφεραν κοντά τον κίνδυνο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος στην Αττική, οι δεκάδες νεκροί δεν αποτελούν κανονικότητα ούτε ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως διαλαλούν. Συνειδητά η Πολιτική Προστασία έχει αφεθεί στα χέρια "κορακιών", όπως στην Περιφέρεια που διέθεσε μόνο φέτος 11,5 εκατ. για ενοικίαση υδροφόρων και μόνο, ενώ δεν διαθέτει ούτε ένα ιδιόκτητο όχημα απεγκλωβισμού ή μεταφοράς προσωπικού, όπως είδαμε σε φωτιές, πλημμύρες και χιόνια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο(2019-04-20 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-01-17 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες(2010-08-03 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες(2010-07-31 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες(2010-07-29 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών(2006-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ