Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, στα δικαστήρια, στις 10 το πρωί
  • Ψηφίσματα συμπαράστασης από την ΕΕΔΥΕ και άλλους μαζικούς φορείς και οργανώσεις

Μια ακόμη δίκη, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, να προλάβει εντονότερες αντιδράσεις τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται και αφορούν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και του εισοδήματός τους, στήνεται ενάντια σε αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, στελέχους του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Μάη, δικάζεται ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, με βαριές κατηγορίες (για επικίνδυνη σωματική βλάβη που τάχα προκάλεσε με πρόθεση στον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, Β. Δημητριάδη, αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής). Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ, «πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες που στηρίχτηκαν, όπως ομολογούν και οι κατήγοροι, σε αόριστες πληροφορίες χωρίς καμιά απόδειξη» και καλεί το λαό της Μεσσηνίας να καταδικάσει τις πρακτικές της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους και να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας μπροστά στα δικαστήρια, στις 10 το πρωί.

Ψηφίσματα συμπαράστασης

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιστή της ειρήνης και γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκο Κουτουμάνο, καταγγέλλει «τις πρακτικές δίωξης, ποινικοποίησης και τρομοκράτησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στους αγωνιστές της ειρήνης που δε συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών» και υπογραμμίζει: «Η ενωμένη ανυπότακτη πάλη του λαού και της νεολαίας, το δυνατό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο θα τους χαλάσει τα σχέδια».

Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας - για την παραπομπή σε δίκη του Ν. Κουτουμάνου - υπογράφουν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΓ και ΣΔΟ, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και ο Αγροτικός Σύλλογος Πεταλιδίου.

Επίσης, ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ(2007-08-26 00:00:00.0)
Αύριο η δίκη του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ(2007-05-20 00:00:00.0)
Σε δίκη ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ(2006-06-21 00:00:00.0)
Πλατύ κίνημα συμπαράστασης στους καταδικασμένους ΚΝίτες(2002-11-27 00:00:00.0)
Αντιδρά η κοινωνία στην καταδίκη των ΚΝιτών(2002-11-22 00:00:00.0)
Πανευρωπαϊκή αντίσταση της εργατικής τάξης κατά των απολύσεων(2001-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ